Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

υπόθεση Σκριπάλ



Και τρίτο ύποπτο αναγνώρισε το Λονδίνο για την υπόθεση Σκριπάλ

Οι βρετανικές αρχές αναγνώρισαν έναν τρίτο ύποπτο για την επίθεση με αέριο νευρικού παράγοντα κατά του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, που έγινε στην πόλη Σαλισμπουρί, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.



Κρεμλίνο για υπόθεση Σκριπάλ: Παράλογο η Ρωσία να κατηγορείται για ψέματα

Παράλογο χαρακτήρισε η Μόσχα το να κατηγορείται η Ρωσία για ψέματα, μετά τη συνέντευξη των δύο ανδρών που το Λονδίνο υποπτεύεται ότι ήταν οι Ρώσοι πράκτορες που δηλητηρίασαν τον Ρώσο πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του.



Ρωσία: Οι δύο ύποπτοι στην υπόθεση Σκριπάλ αρνούνται ότι είναι Ρώσοι πράκτορες

«Δεν είμαστε πράκτορες, κάναμε τουρισμό στο Σάλσμπουρι της Βρετανίας», υποστηρίζουν οι δύο ύποπτοι για την υπόθεση Σκριπάλ σε συνέντευξη που παραχώρησαν σε ρωσικό δίκτυο.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, ήταν αυτοί που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, Γιούλια .



Ζαχάροβα για υπόθεση Σκρίπαλ: «Τρολάρισμα σε θεϊκό επίπεδο» οι εικόνες με τους δύο Ρώσους

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, βρήκε κάποιες ασυμβατότητες στις φωτογραφίες των δύο υπόπτων για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, τις οποίες έδωσε στην δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία.



Κομισιόν: Πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Σκριπάλ

Η απόφαση για την επιβολή νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Μόσχας σε απάντηση για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην διπλού ρώσου πράκτορα και της κόρης του πρέπει να ληφθεί από τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Μέι: Ρώσοι πράκτορες αυτοί που δηλητηρίασαν τους Σκριπάλ

Ρώσοι κατάσκοποι που εκτέλεσαν σχέδιο δολοφονίας με την έγκριση του ρωσικού κράτους ήταν οι δύο άντρες που συνελήφθησαν για τη δηλητηρίαση με novichok τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, Γιούλια, στο Σόλσμπερι, όπως αποκάλυψε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.