Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

υπογλυκαιμία



Δείτε ποια είναι τα σημάδια της υπογλυκαιμίας – Οι επιπλοκές αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα

Η υπογλυκαιμία είναι μια ιατρική κατάσταση που εμφανίζεται όταν το σάκχαρο στο αίμα είναι χαμηλότερο από το φυσιολογικό εύρος, δηλαδή κάτω από 70 mg/dL.

Οι ειδικοί λένε ότι ο στόχος σακχάρου στο αίμα πρέπει να είναι 80-130 mg/dL πριν από το γεύμα και λιγότερο από 180 mg/dL δύο ώρες μετά το γεύμα.



Υπογλυκαιμία: Αυτά είναι τα πραγματικά συμπτώματα

Η υπογλυκαιμία είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστα χαμηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα (γλυκόζη), που είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος.



Υπογλυκαιμία: Τι να φάτε για να περάσει η… κρίση

Η υπογλυκαιμία είναι το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, αδυναμία και άγχος. Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνει ένα άτομο με υπογλυκαιμία για να μειώσει τα συμπτώματα;
 


Υπογλυκαιμία: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται και πώς μπορείτε να την προλάβετε

Ο οργανισμός για την επιβίωσή του και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου χρησιμοποιεί τη γλυκόζη ως την αναγκαία πηγή ενέργειας. Τα φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι 70-110 mg/dl.

Με τον όρο υπογλυκαιμία εννοούμε την κατάσταση κατά την οποία τα επίπεδα της γλυκόζης, δηλαδή του σακχάρου στο αίμα, μειώνονται κάτω του φυσιολογικού.



Υπόταση vs. υπογλυκαιμία: Πως θα τις ξεχωρίσετε

Η κρίση υπότασης οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα της αρτηριακής πίεσης ενώ η κρίση υπογλυκαιμίας οφείλεται σε πτώση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Αν και οι αιτίες που πυροδοτούν το κάθε είδος κρίσης διαφέρουν, μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν μια ξαφνική αδιαθεσία οφείλεται στο ένα ή στο άλλο.

Συμπτώματα υπότασης