Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

υπογεννητικότητα



Η μείωση της γεννητικότητας, ένα παγκόσμιο φαινόμενο που θα επιδεινωθεί

Τα ποσοστά γεννητικότητας σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου δεν θα επαρκούν για να διατηρηθεί σταθερός ο πληθυσμός τους ως το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα και προειδοποιεί για τις ολοένα και αυξανόμενες ανισότητες μεταξύ των φτωχών και των πλούσιων κρατών.



Στοιχεία σοκ για την υπογεννητικότητα

Στοιχεία σοκ για το δημογραφικό αποκαλύφθηκαν στο περιθώριο του συνεδρίου του Εconomist, στο Καβούρι σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται συρρίκνωση του πληθυσμού κατά την επόμενη 25ετία έως και 1.500.000!

Η μείωση δε, του πληθυσμού –στους κάτω των 65 ετών– θα φτάσει στα 1.800.000 άτομα! Δηλαδή δεν θα υπάρχουν νέοι άνθρωποι.



Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της Ιεραρχίας- Η υπογεννητικότητα και οι σύγχρονες μορφές «γενοκτονίας»

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στη δεύτερη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.



Έλληνας καθηγητής προειδοποιεί: Ο πληθυσμός της Ελλάδας συνεχίζει να μειώνεται

Η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα που ξεκίνησε από τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας συνεχίζεται απρόσκοπτα.



Ελλάδα 2035: 423.000 λιγότεροι μαθητές, 100.000 λιγότεροι καθηγητές! Δείτε ΠΙΝΑΚΕΣ

Τα παιδιά στα σχολεία λιγοστεύουν διαρκώς, αλλά προς το παρόν αυτό περιορίζεται κυρίως στα νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Την πραγματική επιδείνωση από τη μαζική μείωση γεννήσεων μετά το 2010 θα αρχίσει να την βιώνει για τα καλά το εκπαιδευτικό σύστημα από το 2022 και μετά.



Η υπογεννητικότητα «ψαλιδίζει» την ανάπτυξη

Μια μείωση του ρυθμού γονιμότητας και η αύξηση του πληθυσμού άνω των 60 ετών κατά 10%, μειώνει τον ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 5,5%, όπως προκύπτει από έκθεση για την επίδραση της γήρανσης του πληθυσμού στην οικονομική ανάπτυξη, το εργασιακό δυναμικό και την παραγωγικότητα