Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

υπ. Υγείας



Πλεύρης: Tο λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο

Tο λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, μία ημέρα πριν από το Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας.



Στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία και συγκέντρωση στο υπ. Υγείας

Στάση εργασίας από τις 8:00 μέχρι τις 13:00 έχουν προκηρύξει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς και η ΠΟΕΔΗΝ, για όλη τη χώρα.

Σωματεία και Ενώσεις των εργαζομένων στην Υγεία θα συγκεντρωθούν στις 8 έξω από το Νοσοκομείο Παίδων, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία.



Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 700 θέσεις στο υπ. Υγείας

Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 7Κ/2016, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 700 θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. 

Επισημαίνεται ότι οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode) σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας. 



Επείγουσα ανακοίνωση του υπ. Υγείας για τον καύσωνα: «Ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους»

Με επείγουσα ανακοίνωσή του ενόψει του επικείμενου καύσωνα, το υπουργείο Υγείας συστήνει στο κοινό και ιδιαίτερα στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να τηρήσουν τις οδηγίες.



Υπ. Υγείας: Έδωσε περιθώριο 3 μηνών στις διοικήσεις των νοσοκομείων για τις λίστες χειρουργείων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση της λίστας χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως η υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί και θα δημοσιευτεί εντός της εβδομάδας, δίδεται δε στις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ χρονικό περιθώριο 3 μηνών ώστε να προετοιμαστούν και να «ανοίξουν» τη λίστα χειρουργείου.
 


Το υπ. Υγείας αποκλείει το ενδεχόμενο επαναφοράς του εισιτήριου των 5 ευρώ στο ΕΣΥ

Όπως αναφέρει ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το βράδυ της Πέμπτης:

«Η φημολογία περί επαναφοράς του «εισιτηρίου» των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν έχει καμία βάση.