Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

υπ. Παιδείας



Πορεία διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών

Δεκάδες μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεολόγων, θεολογικών οργανώσεων και πιστών πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.



Σύνοδος Πρυτάνεων: Το σχέδιο νόμου του υπ. Παιδείας καταστρατηγεί το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων

Την επανεξέταση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ζητά η Σύνοδος Πρυτάνεων που συγκλήθηκε εκτάκτως στην Αθήνα.



Υπ. Παιδείας: Αυτό είναι το τριετές πλάνο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση

Το χρονοδιάγραμμα, με βάση το οποίο θα πορευτεί για την υλοποίηση του τριετούς πλάνου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.



Εργαζόμενοι του Υπ. Παιδείας είναι εγκλωβισμένοι εξαιτίας διαδήλωσης των εκπαιδευτικών

Πάνω από 1.000 άτομα που εργάζονται στο υπουργείο Παιδείας, έχουν εγκλωβιστεί εδώ και αρκετές ώρες, μετά τη λήξη του ωραρίου τους.
 
Αιτία είναι η διαδήλωση που πραγματοποιούν αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ενάντια στην τροπολογία και την υπουργική απόφαση για την ειδική αγωγή και τους αναπληρωτές.
 


Μάχη ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ & υπ. Παιδείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και υπ. Παιδείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις και κυρίως με τη μείωση του αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια.



Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το Υπ. Παιδείας

Πρίν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Μαθητές, γονείς και φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του υπουργείου σχετικά με τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.

Ζήτησαν να τους δοθεί μία συγκεκριμένη πρόταση, πέραν της ανακοίνωσης της διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο.