Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

υλικο



Κατερίνη: Ανήλικοι βρήκαν χειροβομβίδες και υλικό για δημιουργία βομβών σε εγκαταλελειμμένο σπίτι

Το ανέμελο παιχνίδι μιας ομάδας παιδιών έφερε στο φως ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, χθες το βράδυ μια παρέα ανήλικων παιδιών ανακάλυψε στρατιωτικό υλικό σε εγκαταλελειμμένη οικία στην Κατερίνη.



Δήμος Μαραθώνα: Καταγγελίες για κακοδιαχείριση του υλικού για τους πυρόπληκτους

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται ο Δήμος Μαραθώνα το υλικό που έχει στη διάθεσή του και προορίζεται για την ενίσχυση των οικογενειών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου προκάλεσε καταγγελίες πυροπλήκτων και, ακολούθως, την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου.



Δύο Ελληνίδες ανακάλυψαν υλικό για τον καθαρισμό πετρελαιοκηλίδων

Δύο Ελληνίδες ερευνήτριες στην Ιταλία ανέπτυξαν ένα νέο πορώδες υλικό από πολυουρεθάνη, που μοιάζει με σφουγγάρι και το προτείνουν ως τη λύση του μέλλοντος για τον καθαρισμό μεγάλων πετρελαιοκηλίδων από την επιφάνεια της θάλασσας.

 



Ψηφιοποιήθηκε το υλικό του «Φακέλου της Κύπρου»

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου η ψηφιοποίηση του υλικού του «Φακέλου της Κύπρου», το οποίο παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στις 14 Ιουλίου.

Η ψηφιοποίηση του υλικού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ορθής αξιοποίησής του για κοινοβουλευτικούς ή επιστημονικούς/ιστορικούς σκοπούς.



Ο απόλυτος τρόμος για τον 41χρονο επιχειρηματία: Τον απήγαγαν, τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό και τον λήστεψαν

Τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια τριών αδίκαστων κακοποιών έζησε το βράδυ της Πέμπτης ένας 41χρονος επιχειρηματίας με τους δράστες να του έχουν στήσει καρτέρι ακριβώς έξω από το σπίτι του στα Πατήσια.



Νέο πρωτοποριακό υλικό καλύπτει στέγες και δρα σαν air condition

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα νέο πολύ λεπτό υλικό, το οποίο μπορεί να ψύξει στη διάρκεια όλου του 24ωρου μια επιφάνεια, όπως μια στέγη, ακόμη και κάτω από τις κάθετες ακτίνες του ήλιου, χωρίς να χρειάζεται καθόλου κατανάλωση ενέργειας ή νερού. Θεωρείται μετα-υλικό, επειδή διαθέτει ιδιότητες που δεν υπάρχουν στη φύση.