Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

υλη



Νέες ενδείξεις της σκοτεινής ύλης από πείραμα στον Διαστημικό Σταθμό

Από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προέκυψε μια νέα ένδειξη για την ύπαρξη της σκοτεινής ύλης, δηλαδή του μυστηριώδους υλικού που αποτελεί το 26,8% της ύλης-ενέργειας του σύμπαντος και το οποίο έχει προταθεί για να εξηγήσει τις ανωμαλίες στις κινήσεις κοσμικών δομών, όπως οι γαλαξίες.



Χρονοκρύσταλλοι: Νέα εξωτική μορφή ύλης από Αμερικανούς επιστήμονες

Το αλάτι, οι νιφάδες του χιονιού και τα διαμάντια αποτελούν όλα παραδείγματα κρυστάλλων, καθώς τα άτομά τους διατάσσονται σε τρισδιάστατα πλέγματα, τα οποία επαναλαμβάνονται σε όλη την έκτασή τους.



Η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών για το 2017

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών  για τους απόφοιτους της Γ’ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και τους απόφοιτους της Δ’ τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου του έτους 2017.



Αυτή είναι η ύλη των Πανελλαδικών του 2017

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εξεταστέα ύλη  των μαθημάτων για τις Πανελλαδικές  Εξετάσεις  που θα διενεργηθούν  το 2017 για τους αποφοίτους Γ’ τάξης Ημερήσιου  Γενικού  Λυκείου  και τους αποφοίτους  Δ' τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

 



Στο στόχαστρο ακόμη ελαφρύτερα υποψήφια «συστατικά» της σκοτεινής ύλης

Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες γνωρίζουν πως η Γη, οι πλανήτες, οι αστέρες και οι γαλαξίες είναι ένα μικρό μόνο μέρος του σύμπαντος, αφού παράλληλα με την ορατή ύλη από την οποία έχουν δημιουργηθεί υπάρχει και η «σκοτεινή» ύλη – μία άγνωστης μορφής ύλη που «προδίδει» την παρουσία της μέσω της αλληλεπίδρασής της με τις συμβατικές κοσμικές δομές.