Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

υγιεινή διατροφή



Υποφέρετε συχνά από φούσκωμα; Τα 10 λαχανικά που πρέπει να αποφεύγετε

Τα λαχανικά αποτελούν βασικό πυλώνα μιας υγιεινής διατροφής και απαραίτητη διατροφική ομάδα για την απώλεια βάρους.

Κάποια από αυτά όμως, και ειδικά τα σταυρανθή λαχανικά, μπορεί να ευθύνονται για συχνά φουσκώματα και εντερικές διαταραχές.



Τρώτε υγιεινά; Προσοχή γιατί μπορεί... να πάρετε βάρος

Κάνετε υγιεινή διατροφή; Φροντίζετε τα γεύματά σας να είναι ισορροπημένα; Αποφεύγετε τις παχυντικές τροφές και προτιμάτε υγιεινά σνακ όταν έχετε λιγούρα; Καλό θα είναι να προσέξετε λίγο, γιατί όπως επισημαίνει διατροφολόγος μπορεί να... πάρετε βάρος.



Τροφές με πολλά καλά λιπαρά

Από τότε που το λίπος “δαιμονοποιήθηκε” στα διατροφικά πρότυπα των τελευταίων δεκαετιών για λόγους που μόνο θέματα υγείας δεν αφορούν, οι άνθρωποι άρχισαν να καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη, υδατάνθρακες και επεξεργασμένες τροφές αντ' αυτού. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: η παχυσαρκία έχει εκτοξευτεί παγκοσμίως και ο περισσότερος κόσμος έχει πιο συχνές αρρώστιες.



Η υγιεινή διατροφή έχει κανόνες: Αναλυτικό πλάνο για τις ηλικίες 20,30,40 χρόνων (φωτό)

Η υγιεινή διατροφή έχει ορισμένους γενικούς κανόνες που ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αλλά σε δεύτερο επίπεδο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που διαφοροποιούνται όσο μεγαλώνετε.
 


Τα παιδιά δεν τρώνε τόσο υγιεινά όσα έτρωγαν παλιά

Τα παιδιά όσο προχωρούν από την παιδική στην εφηβική ηλικία φαίνεται πως δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη σωστή διατροφή, καθώς το ποσοστό που ακολουθεί«ικανοποιητικές» διατροφικές συνήθειες ολοένα και μειώνεται.



Orthorexia Nervosa: H ψύχωση με την υγιεινή και «καθαρή» διατροφή

Ο Αμερικανός γιατρός Στίβεν Μπράτμαν επινόησε τον όρο το 1997, λίγο καιρό μετά την εμπειρία του σε μια κοινότητα στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Εκεί ανέπτυξε μια νοσηρή εμμονή με την κατανάλωση «σωστής διατροφής», το μόνο που μπορούσε να σκεφτεί ήταν το φαγητό.