Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

ξενος



Ο Ξένος και ο Πλησίον

Γράφει ο Ηλίας Λιαμής, Σύμβουλος Ενότητας Πολιτισμού

Με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου της Μαρίας Γιαχνάκη

«ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ» (εκδ. ΚΟΧΛΙΑΣ)



Κρήτη: Η συγκλονιστική έκθεση μαθητή που πέθανε αναπάντεχα – Ο 14χρονος Γιώργος Ζερβός και οι σκέψεις του!

Ο Γιώργος Ζερβός έφυγε για το δικό του ταξίδι, πριν ζήσει τη ζωή του, βυθίζοντας στην οδύνη συγγενείς και φίλους. Ο 14χρονος μαθητής του 2ου Γυμνασίου Χανίων, έγραψε πριν μερικούς μήνες για τα ταξίδια προς το άγνωστο, τον φόβο και τα όνειρα, την προσφυγιά και το πλησίασμα των ανθρώπων, ξεδιπλώντας την αμόλυντη παιδική ψυχή του.



Διεθνή ΜΜΕ: Παραγωγική η συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα, μπορεί να αυξηθούν οι επενδύσεις

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκαν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης είτε με ανταποκρίσεις τους από την αμερικανική πρωτεύουσα είτε με αναμετάδοση των ρεπορτάζ των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.



Ανακούφιση, νέα δάνεια και υποσχέσεις, σχολιάζει ο διεθνής Τύπος

Aνακούφιση για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup, αλλά και επισήμανση ότι ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες που πήγαν στο μέλλον, εκφράζει ο διεθνής Τύπος για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές.



Πρωτοσέλιδο στον ξένο τύπο το φρικτό δυστύχημα με την Πόρσε

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες το φρικτό δυστύχημα που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στο 89ο χιλ. Αθηνών - Λαμίας.



Δώρισε την καρδιά του νεκρού γιου της και τώρα την ακούει ξανά!

Είναι μια συγκλονιστική στιγμή για τη Heather Clark, που έχασε τον επτά μηνών γιο της, Lukas, να ακούει την καρδιά του παιδιού της να χτυπά στο σώμα ενός άλλου παιδιού.