Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

ξενοι



Νέα εποχή για την επένδυση στα ακίνητα χάρη στους ξένους και την Airbnb

Ισχυρή τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για ακίνητα, ύστερα από μια δεκαετία μεγάλης πτώσης των τιμών, φέρνουν η ισχυρή παρουσία της AirBnB στην ελληνική αγορά και το ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας.



Με ξένους διαιτητές τα ντέρμπι της Super League!

Την εισαγωγή ξένων διαιτητών για τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος φαίνεται πως αποφάσισε οριστικά ο Βίτορ Μέλο Περέιρα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής κατέληξε ότι αυτή είναι η καταλληλότερη λύση για τα παιχνίδια μεγάλης κρισιμότητας στη Super League.



Κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης από ξένους για εξοχικές κατοικίες

Πολλαπλασιάζονται οι αγορές εξοχικών κατοικιών –και δη πολυτελών– από ξένους, καθώς η άνοδος του τουρισμού και η ανάδειξη ορισμένων προορισμών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη σε διεθνές επίπεδο, έχουν ενισχύσει σημαντικά τη ζήτηση.



Απαγορευτικές για τους Ελληνες οι διακοπές στα νησιά: Απρόσιτα, πλέον, για την περίοδο του καλοκαιριού

Σε λίγα χρόνια στα νησιά του Αιγαίου μπορεί να κάνουν διακοπές μόνον οι ξένοι. Υπερβολή; Ίσως, αλλά καταδεικνύει ένα ακραίο αλλά όχι απίθανο σενάριο, αφού ήδη, σε ορισμένα νησιά, όπως η Μύκονος, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ωστόσο, η εικόνα διευρύνεται και σε λιγότερο αναγνωρίσιμους διεθνώς προορισμούς, όπως η Φολέγανδρος ή και η Μήλος.



Νέο ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα

Νέο ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα αναμένει η αγορά για το 2017 και όπως δείχνουν τα στοιχεία θα ξεπεράσει τα 28 εκατομμύρια τουρίστες που είχε θέσει ο ΣΕΤΕ σαν στόχο στην αρχή της χρονιάς και υπό προϋποθέσεις να προσεγγίσει ακόμα και τα 29 εκατ. συμπεριλαμβανομένων και των επιβατών κρουαζιέρας.



Την αξιολόγηση απαιτούν οι ξένοι για να προχωρήσουν σε deals και επενδύσεις

Την τελική αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος προβάλλουν τώρα ως όρο, κάποιοι ξένοι επενδυτές, προκειμένου να κλείσουν επιχειρηματικές συμφωνίες με ελληνικές εταιρείες.

Όπως μαρτυρούν εμπλεκόμενοι παράγοντες των συμφωνιών, οι ξένοι δεν αναλαμβάνουν κανένα ρίσκο στην Ελλάδα, παρόλο που όλοι οι παρατηρητές αναμένουν αργά ή γρήγορα μια συμφωνία.