Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

WWF



SOS από WWF: Σε 40 χρόνια η Γη έχασε το 60% των άγριων ζώων

«Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζει ότι καταστρέφουμε τον πλανήτη μας και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό», προειδοποίησε η WWF στην ετήσια έκθεσή της που δημοσίευσε σήμερα, τονίζοντας ότι ο πληθυσμός των άγριων ζώων μειώθηκε κατά 60% σε διάστημα 40 ετών.



Σήμα κινδύνου για την υπερθέρμανση του πλανήτη εκπέμπει το WWF

Τις προοπτικές περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά όρια, εξετάζει η ειδική έκθεση για την υπερθέρμανση, του Διακυβερνητικού Πάνελ του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (Intergovernmental Panel on Climate Change -IPCC), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η έκθεση υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για άμεση δράση.



"Καμπανάκι" από τη WWF: Η Μεσόγειος υπερθερμαίνεται κάθε χρόνο και η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει

«Η Μεσόγειος βρίσκεται σε καθεστώς υψηλού κινδύνου», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πάολο Λομπάρντι, διευθυντής του WWF Μεσογείου, προσθέτοντας ότι «η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα hot spot κλιματικής αλλαγής».



Μελέτη WWF: Η Μεσόγειος «πνίγεται» από τα πλαστικά

Η Μεσόγειος Θάλασσα μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια σε μια επικίνδυνη «πλαστική παγίδα» με ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ρύπανσης εξαιτίας των πλαστικών απορριμμάτων που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τα θαλάσσια είδη, αλλά και την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο «Σώζοντας τη Μεσόγειο από την πλαστική παγίδα», η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσ



Caretta caretta, η απειλούμενη φίλη μας

Η πολύ γνωστή στη χώρα μας Caretta caretta, ένα από τα επτά είδη θαλάσσιων χελωνών που υπάρχουν στον πλανήτη, είναι δυστυχώς καταχωρημένη στο Διεθνές Κόκκινο Βιβλίο σαν απειλούμενο είδος.