Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

VW



ΗΠΑ: 40 μήνες φυλάκιση σε μηχανικό της VW για το σκάνδαλο "ντίζελγκειτ"

Ένας πρώην μηχανικός της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, ο Τζέιμς Λιάνγκ, καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Ντιτρόιτ σε φυλάκιση 40 μηνών και πρόστιμο ύψους 200.000 δολαρίων για τον ρόλο που διαδραμάτισε στο σκάνδαλο "ντίζελγκεϊτ".

Αφού εκτίσει την ποινή του ο Λιάνγκ ενδέχεται να απελαθεί στη Γερμανία.  



Οι Αμερικάνοι γονατίζουν τη VW με πρόστιμο... 90 δις δολάρια!

Με ένα εξοντωτικό πρόστιμο 90 δισ.δολαρίων που θα απειλήσειτην ίδια της την ύπαρξη βρίσκεται αντιμέτωπη η "αμαρτωλή" γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για το σκάνδαλο της VW, μονάχα στις ΗΠΑ καθώς ποινικές διαδικασίες εις βάρος της «τρέχουν» σε ακόμη επτά χώρες.  



Xρονιά σκανδάλων για τους κολοσσούς Volkswagen και Deutsche Bank

Το 2015 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για δύο από τα σπουδαιότερα οικονομικά σύμβολα της Γερμανίας, τη Volkswagen και τη Deutsche Bank , καθώς και οι δύο όμιλοι προσπαθούν να αποτινάξουν τη «ρετσινιά» των σκανδάλων.



VW: Πολύ μικρότερο το πρόβλημα με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ μικρότερο από ό,τι είχε υπολογίσει αρχικά.



Αναμένουν αύξηση πωλήσεων παρά το σκάνδαλο της Volkswagen

Ανάπτυξη 4% αναμένεται να παρουσιάσει φέτος η γερμανική βιομηχανία αυτοκινήτων σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης του κλάδου, VDA.



«Κλάδο ελαίας» τείνει η VW σε αμερικανούς ιδιοκτήτες οχημάτων της

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τους κατόχους ντιζελοκίνητων οχημάτων της στις ΗΠΑ μέχρι του ποσού των 1.000 δολαρίων για το παράνομο λογισμικό που είχε εγκατασταθεί στους κινητήρες και παραποιούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων των εκπομπών ρύπων.