Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

βραχυπρόθεσμα



Ενέκρινε ο ESM τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Το Συμβούλιο των Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αποφάσισε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους χαρακτήρισε τα μέτρα που εγκρίθηκαν από τον ΕΜΣ και το ΕΤΧΣ, ο Κλάους Ρέκλινγκ.



Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος εξετάζει σήμερα ο ESM

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους περιλαμβάνονται στη σημερινή ατζέντα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Στο διοικητικό συμβούλιο του Μηχανισμού θα τεθούν μέσω τηλεδιάσκεψης οι  βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος και το κόστος αυτών.



Βούτσης: Αναμενόμενη η επανέναρξη διαλόγου για βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους

Δεν απαιτούσε ιδιαίτερη άδεια από τους δανειστές η έκτακτη παροχή της κυβέρνησης, η οποία είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 και χαρακτήρισε ως αναμενόμενη την επανέναρξη του διαλόγου για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.



Ντάισελμπλουμ: «Ξεπαγώνουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Ως «χριστουγεννιάτικο δώρο» στην κυβέρνηση Τσίπρα αντιμετωπίζεται ήδη η ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις πριν από λίγη ώρα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που είχαν αποφασιστεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 5 Δεκεμβρίου.



Κυβερνητική πηγή: Αισιοδοξία για βραχυπρόθεσμα και αξιολόγηση με αιχμές κατά Σόιμπλε, ΔΝΤ και ΝΔ

Αισιοδοξία ως προς την άρση των εμποδίων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, αλλά και το εν γένει κλείσιμο της αξιολόγησης, εξέφρασε κυβερνητική πηγή, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενώ άφησε αιχμές προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αλλά και το ΔΝΤ, καθώς όμως και προς τη Νέα Δημοκρατία.



Μαξίμου: Τα βραχυπρόθεσμα θα “ξεκλειδώσουν” χωρίς νέο EWG

Λύση αναμένεται να δοθεί που θα ξεκλειδώσει σύντομα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τα οποία δεν πρόκειται να συνδεθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.