Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

βραχονησίδες



Yπουργείο Εθνικής Άμυνας: Δεν επιβεβαιώνεται το περιστατικό με τη σημαία

"Η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας" δήλωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για το περιστατικό με τη σημαία.



Ίμια 22 χρόνια μετά: Από την κρίση του τότε, στις τουρκικές προκλήσεις του σήμερα

22 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το αποκορύφωμα της κρίσης των Ιμίων που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τριών αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.



Προκαλεί ξανά η Τουρκία: "Υπάρχουν 130 αμφισβητίσιμες βραχονησίδες στο Αιγαίο" λέει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

Σε νέα πρόκληση προς την Ελλάδα με αφορμή το θέμα των Ιμίων προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κάνοντας λόγο για 130 βραχονησίδες που είναι υπό αμφισβήτηση στο Αιγαίο.



Τουρκία: Μήνυση για τις 16 Ελληνικές βραχονησίδες προς Ερντογάν, Γκιουλ και Νταβούτογλου

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, μόλις δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι "τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος", αδιαφορώντας για τις Διεθνείς Συνθήκες.



Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Θέτει ζήτημα κυριότητας νησίδων και βραχονησίδων

Συνεχίζει τις προκλητικές  ανακοινώσεις  το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και αυτή τη φορά στον απόηχο της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν, θέτει ζήτημα κυριότητας με νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο και θέμα με τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.