Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Βόρειο Αιγαίο



Μεταναστευτικό: Πάνω από 46.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο Βόρειο Αιγαίο το 2019

Συνολικά 27.148 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο το 2019. Στη Χίο τον περασμένο χρόνο πέρασαν 8.076 άτομα και στη Σάμο 10.802.

Στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τα παραπάνω, με πηγή τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, πέρασαν 46.026 άτομα.



Μυτιλήνη: Αρχίζει το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για το βόρειο Αιγαίο

Αρχίζει σήμερα στη Μυτιλήνη το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο βόρειο Αιγαίο, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν αύριο με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο αίθριο της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.



Άλλοι 347 πρόσφυγες στα νησιά του βορείου Αιγαίου το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου

Πολύ μικρές, ιδιαίτερα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, είναι οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου, το πρώτο 15θήμερο του Φεβρουαρίου.

Από 1ης Φεβρουαρίου έως και σήμερα, στη Λέσβο πέρασαν 222 άτομα, στη Χίο μόλις 30 και στη Σάμο 95.



Πάνω από 2.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Β. Αιγαίου

Το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου συνολικά 1.877 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα απέναντι τουρκικά παράλια.



Επικίνδυνη τουρκική δραστηριότητα στο βόρειο Αιγαίο

Θυμίζοντας τον παλιό της εαυτό η Τουρκία προχώρησε σε νέα αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας. Αυτή την φορά επέλεξε ως πεδίο το βόρειο Αιγαίο, όπου με την Navtex 886/17 προαναγγέλλει άσκηση οπλικών συστημάτων πολεμικών της πλοίων την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

 



Βόρειο Αιγαίο: Περισυνελέγησαν 147 μετανάστες σε Χίο και Ικαρία

Βάρκα με 53 μετανάστες εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα στη θάλασσα της Χίου, οι οποίοι και διασώθηκαν, ενώ χθες το απόγευμα περισυνελέγησαν άλλοι 94 αλλοδαποί που βρίσκονταν σε ιστιοφόρο νότια της Ικαρίας. Δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των μεταναστών.