Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 -

βορειο



Μηδενικές οι ροές προσφύγων στο βόρειο Αιγαίο το τελευταίο 24ωρο

Χωρίς ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου κύλησε το τελευταίο 24ωρο, από χθες Τρίτη μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί.



Τουρκικό το Βόρειο Αιγαίο κατά την Παγκόσμια Τράπεζα!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, προς τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Δόκτορα Τζιμ Γιόνγκ Κιμ, καλώντας να διορθώσει άμεσα χάρτη που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού όπου σύμφωνα με τον κ. Αμυρά απεικονίζει το Βόρειο Αιγαίο ως μέρος της τουρκικής επικράτειας.



Βουλιάζει ο τουρισμός: Η προσφυγική κρίση καταστρέφει τα νησιά του βορείου Αιγαίου

Τη μεγαλύτερη τουριστική κρίση στη σύγχρονη ιστορία τους βιώνουν τα νησιά του βορείου Αιγαίου, συνεπεία των υψηλών προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Οι ροές που έγιναν ιδιαίτερα έντονες από το καλοκαίρι του 2015, είχαν πολλαπλές επιπτώσεις, ανθρωπιστικές, κοινωνικές, οικονομικές κ.ά.



Σεισμική δόνηση στο βόρειο Ιόνιο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο βόρειο Ιόνιο.

 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 11:15 και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη βόρεια Κέρκυρα.



Σταθερά μειωμένες οι ροές προσφύγων στο βόρειο Αιγαίο

Σταθερά μειωμένες παραμένουν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στο βόρειο Αιγαίο. Χθες Πέμπτη και έως σήμερα Παρασκευή το πρωί, στη Λέσβο αλλά και στη Σάμο, δεν πέρασε κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας. Στη Χίο χθες αποβιβάσθηκαν 107 άτομα.



Πλαστή ενημερότητα από εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Τσίπρα

Δεν σταματάνε να έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που έχουν να κάνουν με εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.