Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

βορεια ιρλανδια



«Η συμφωνία της πρωθυπουργού Μέι μπορεί να υπερψηφιστεί από το κοινοβούλιο»

Η συμφωνία για το Brexit της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι μπορεί να υπερψηφιστεί στο κοινοβούλιο αν η ΕΕ παράσχει διευκρινίσεις ότι το δίχτυ ασφαλείας (backstop) για τη Βόρεια Ιρλανδία θα είναι προσωρινό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.



Πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Ιρλανδία

Έπειτα σπό την κατάρρευση της κυβερνητικής συμμαχίας θα γίνουτν πρόωρες εκλογές στην Βόρεια Ιρλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού ο οποίος είναι αρμόδιος για την ημιαυτόνομη επαρχία, ο Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ.



Η πρώτη εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ μετά το Brexit

Μετά το Brexit έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ την πρώτη της εμφάνιση στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Βασίλισσα πραγματοποιεί διημερή επίσκεψη έπειτα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τα πρώτα της λόγια είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.



Νεκρός απο ανακοπή φίλαθλος της Β. Ιρλανδίας στο Euro 2016

Τραγικό θάνατο στο γήπεδο της Λιόν βρήκε οπαδός της Βόρειας Ιρλανδίας, κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Ουκρανία για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2016.

Ο 60χρονος άνδρας βρισκόταν στο πάνω διάζωμα του "Παρκ Λιόν", όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε.



Βόρεια Ιρλανδία: Ζώντας με το άγχος του Brexit

Εν όψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ, οι απόψεις των πολιτών στη Β. Ιρλανδία, η οποία αποτελεί αυτόνομο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου -το οποίο παραμένει κυρίαρχο κράτος- διίστανται. Οι αντιλήψεις διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή.