Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Βόρεια Ήπειρος



Ένωση Συγγενών Πεσόντων: Καλεί σε στήριξη των σχολείων της ελληνικής ομογένειας της Βορείου Ηπείρου

Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά την αναζήτηση των οστών των 8.000 πεσόντων κατά το έπος του 1940-41 στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου έχει την αμέριστη στήριξη των Βορειοηπειρωτών, όπως άλλωστε είχαν και οι μαχητές μας στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.



Έκκληση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου για να μη χάσουν τις περιουσίες τους

Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία ώστε να αποφευχθεί η υφαρπαγή περιουσιακών στοιχείων στη Χειμάρρα απευθύνει με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η «Ομόνοια». Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στα Τίρανα.



Αύριο η επέτειος αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, σε σχετική ανάρτηση εκδήλωσης διοργανώνει την καθιερωμένη πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, πλατεία Καρύτση Αθήνα, την Κυριακή 17η Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. επί τη 105η επετείω της ανακηρύξεως της Ανεξαρτησίας της ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.



Ράμα και Μέτα τρώγονται στην Αλβανία για τις περιουσίες των Ελλήνων!

«Σύγκρουση κορυφής» βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλβανία. Ο Πρόεδρος της χώρας, Ιλίρ Μέτα, μπλόκαρε ως αντισυνταγματικό τον νόμο, με τον οποίον ο Έντι Ράμα, επιχείρησε να δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων, στην περιοχή της Χειμάρρας.



Αλβανοί ξαναχτυπούν στα χωριά της Βορείου Ηπείρου: Λήστεψαν σπίτι και του έβαλαν και φωτιά

Φρίκη χωρίς τέλος για τους Έλληνες ομογενείς στα χωριά της Βορείου Ηπείρου που ζουν με το φόβο και τον τρόμο σε καθημερινή βάση από τους επίδοξους Αλβανούς ληστές που εισέρχονται σε περιουσίες και τις λεηλατούν. Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους που διαρκώς ζητούν την προστασία των αστυνομικών αρχών.



Αλβανός δημοσιογράφος: Το 52% των Αλβανών θέλει να φύγει από την Αλβανία και σας ξαφνιάζει που οι Βορειοηπειρώτες θέλουν την Ελλάδα;

Με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, ο γνωστός Αλβανός πολιτικός αναλυτής Φατός Λουμπόνια, με άρθρο του στην εφημερίδα «Πανόραμα», άσκησε βαριά κριτική στην επικρατούσα «κουλτούρα» στην Αλβανία.