Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

βομβιστική επίθεση



Μακελειό με 20 νεκρούς στο Αφγανιστάν - Στόχος δολοφονικής επίθεσης ο υποψήφιος αντιπρόεδρος

Η νέα επίθεση στο Αφγανιστάν έγινε στην πρωτεύουσα της χώρας, Καμπούλ.

Άρχισε με την πυροδότηση ισχυρής βόμβας που ακολουθήθηκε από σφοδρές ανταλλαγές πυρών. Η επίθεση είχε στόχο τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν, τον Αμρούλα Σάλεχ, ανέφερε η κυβέρνηση του Αφγανιστάν σε ανακοίνωσή της.



Σκοτώθηκαν τα παιδιά του Δανού δισεκατομμυριούχου Πόβλσεν στη Σρι Λάνκα

Τρία από τα τέσσερα παιδιά του Δανού δισεκατομμυριούχου Άντερς Χολς Πόβλσεν (Anders Holch Povlsen) σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις, που έβαψαν με αίμα τον εορτασμό του Πάσχα στη Σρί Λάνκα και βύθισαν εκ νέου στη βία το «Ευλογημένο Νησί».



Φιλιππίνες: 19 νεκροί σε διπλή βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 48 τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν δύο βόμβες, μία μέσα σε καθεδρικό ναό και μία στο εξωτερικό του στο νησί Χολό, στις νότιες Φιλιππίνες, περιοχή που σπαρασσόταν για δεκαετίες από ένοπλες συγκρούσεις, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας της Ασίας.



Σομαλία: Τουλάχιστον 11 νεκροί από βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισχυρή έκρηξη στη συνοικία Χοντάν της πρωτεύουσας της Σομαλίας τη Δευτέρα, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία στη Μογκαντίσου.



Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με 21 νεκρούς.

Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν σήμερα στην Καμπούλ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας φωτοειδησεογράφος του AFP και τρεις ακόμη δημοσιογράφοι, και να τραυματιστούν ακόμη 27.



12 τραυματίες από βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα εναντίον ενός οχήματος της αστυνομίας στην πόλη της Μερσίνης, στη νότια Τουρκία.