Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βολφγκανγκ Σόιμπλε



«Βόμβα» Σόιμπλε: Η εξουσία της Μέρκελ δεν είναι πια αδιαμφισβήτητη

Ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λόγο για ενδεχόμενο σημαντικών ανακατατάξεων μετά τις τοπικές εκλογές στη Βαυαρία και την Έσση, απευθύνοντας σαφή προειδοποίηση για τη σταθερότητα της εξουσίας Μέρκελ.



Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Το Eurogroup υποβάλει τα σέβη του!

Το όνομα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνδέθηκε άρρηκτα με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Αλλά και με την ελληνική κρίση ειδικότερα. Ως υπουργός Οικονομικών επηρέασε όσο κανείς άλλος τα τεκταινόμενα στο Eurogroup. Εκεί, δηλαδή, όπου σήμερα έδωσε την τελευταία του… παράσταση. Και τι παράσταση ήταν αυτή! Εικόνες πραγματικά πρωτόγνωρες!



Le Monde: «Οθων της σύγχρονης εποχής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε»

Με τίτλο «Δώστε στους Ελληνες την ελευθερία τους» ο Αρνό Λεπαρμαντιέ κάνει σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Le Monde αναδρομή στην επιβολή από τις μεγάλες δυνάμεις του βασιλιά Οθωνα το 1932 στον ελληνικό θρόνο αντιπαραβάλλοντας τον βαυαρό μονάρχη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.



Χωρίς λευκό καπνό το Eurogroup για το ελληνικό χρέος

Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται σήμερα να καταλήξει σε μια συμφωνία έγκρισης επί της αρχής του πακέτου μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της, αλλά μοιάζουν να απέχουν πολύ από την ελάφρυνση χρέους για την οποία καλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.



Ο Σόϊμπλε: Δεν ωφελήθηκε η Γερμανία από την ΕΚΤ

"Ζημιωμένη" σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βγαίνει η Γερμανία από την ενιαάι νομισματική ευρωπαίκή πολιτική, καθώς οι όροι είναι προσαρμοσμένοι στα μεγέθη του συνόλου και όχι της «ατμομηχανής» της ευρωπαϊκής οικονομίας.



Σόιμπλε: Οι τράπεζες δεν μπορούν να λύσουν μόνες τους τα προβλήματα τους

Η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι η υπερβολική ρευστότητα μπορεί να οδηγήσει σε φούσκα.