Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

βλαστοκύτταρα



Για πρώτη φορά δοκιμάστηκε με επιτυχία η μεταμόσχευση νέου κερατοειδούς

Μια γυναίκα από την Ιαπωνία, σχεδόν τυφλή από το ένα μάτι, έγινε η πρώτη στον κόσμο στην οποία πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση του κερατοειδούς χιτώνα με άλλον από αναπρογραμματισμένα βλαστικά κύτταρα.



Ινδοί επιστήμονες τα βάζουν με τον Αϊνστάιν και τον Νεύτωνα

Την αντίδραση Ινδών επιστημόνων έχουν προκαλέσει ομιλητές σε επιστημονικό συνέδριο, οι οποίοι αμφισβήτησαν τις ανακαλύψεις του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν.



Βλαστοκύτταρα: Μπορούν να αναστρέψουν το γήρας;

Την ασφάλεια και την πιθανή αποτελεσματικότητα της ενδοφλέβιας χορήγησης βλαστοκυττάρων στη θεραπεία της γεροντικής απώλειας της μυϊκής μάζας απέδειξαν δύο πρόσφατες μελέτες.



Καρκίνος: Η χρήση των βλαστοκυττάρων στην καταπολέμηση του

Οι ενδείξεις της ύπαρξης καρκινικών βλαστοκυττάρων έχουν ανοίξει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Αν πράγματι τα καρκινικά βλαστοκύτταρα είναι υπεύθυνα για την διατήρηση της ανάπτυξης του όγκου, τότε εξάλειψη αυτών των κυττάρων θα σημαίνει τελικά θεραπεία του ασθενή.



Η χρήση βλαστοκυττάρων αποτελεσματική στην αντιμετώπιση εγκεφαλικής παράλυσης και αυτισμού

Η χρήση των βλαστοκυττάρων του αυτόλογου ομφαλοπλακουντιακού αίματος στη θεραπεία πολλών ασθενειών μελετάται εκτενώς αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τη καθηγήτρια Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Κοκκώνα Κουζή-Κολιάκου.



Βλαστοκύτταρα: Βοηθούν στη θεραπεία της εγκεφαλικής παράλυσης και του αυτισμού;

Αποτελεσματικά στη θεραπεία του αυτισμού έχουν αποδειχθεί τόσο τα αιμοποιητικά όσο τα μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα, καθώς οι τρέχουσες έρευνες για την αντιστροφή των ανωμαλιών που προκαλεί αυτή η νευροβιολογική διαταραχή μέσω της χρήσης βλαστοκυττάρων φαίνεται να αποδίδουν.