Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

βίζα



Η Γερμανία παρατείνει το δικαίωμα των ισραηλινών να παραμείνουν στη χώρα χωρίς βίζα

Οι ισραηλινοί υπήκοοι που διαμένουν στη Γερμανία μπορούν να παραμείνουν στη χώρα μέχρι τις 26 Απριλίου χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για άδεια παραμονής ή παράταση της παραμονής τους χωρίς βίζα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.



Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ανδριανούπολης: «Να ταξιδεύουν και οι κάτοικοι της Αδριανούπολης χωρίς βίζα στην Ελλάδα»

Να εφαρμοστεί και στην Αδριανούπολη το καθεστώς για τις θεωρήσεις που ανακοινώθηκε στην Αθήνα για τις επισκέψεις Τούρκων σε νησιά της Ελλάδας, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης, Σεζαΐ Ιρμάκ.



Βίζα σε χιλιάδες ανήλικες «νύφες» την τελευταία δεκαετία στις ΗΠΑ

Χιλιάδες αιτήματα ανδρών που ζητούσαν να χορηγηθούν βίζες για να φέρουν στις ΗΠΑ ανήλικες «νύφες» ηλικίας ακόμη και 15 ετών, εγκρίθηκαν την περασμένη δεκαετία, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε μία περίπτωση, σύμφωνα με το Associated Press, ένας 49χρονος αιτήθηκε να δοθεί βίζα για να παντρευτεί μια 15χρονη.



Χωρίς βίζα οι Έλληνες πολίτες στις ΗΠΑ

Είναι οριστικό.

Οι Έλληνες πολίτες θα ταξιδεύουν πλέον χωρίς βίζα στις ΗΠΑ, καθώς παύει η περιοδική αξιολόγηση της διαδικασίας, που ίσχυε μέχρι τώρα.



Η Ελλάδα απέρριψε τη βίζα στον καγκελάριο του Πατριαρχείου της Μόσχας

Ο καγκελάριος του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βαρσονόφι της Αγίας Πετρούπολης και Λαδόγας δεν έλαβε βίζα από την Ελλάδα. «Πρώτη φορά δεν του δόθηκε βίζα» ανέφερε πηγή της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.



Στο «κόκκινο» οι ελληνορωσικές σχέσεις: Η Μόσχα ζητά απαντήσεις από την Αθήνα για την άρνηση βίζας σε κληρικούς

Aυτήν την εβδομάδα, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.