Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

βιος



Ο βίος του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, ενός σοφού διδασκάλου

Ο Όσιος Εφραίμ, ήταν το γένος Σύρος. Γεννήθηκε, όπως πιθανώς συμπεραίνεται, στην πόλη Νίσιβη της Μεσοποταμίας. Την εποχή εκείνη βασίλευε ο Διοκλητιανός κατά το έτος 306. 
 


Άγιος Στυλιανός, ο προστάτης των παιδιών

Ο Άγιος Στυλιανός γεννήθηκε στην Παφλαγονία της Μικράς Ασίας , μεταξύ του 400 και 500 μ.Χ. Ήταν ευλογημένος από την κοιλιά της μητέρας του ακόμη. Όσο μεγάλωνε, τόσο με την Χάριν του Θεού γινόταν κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ



Αλέξανδρος Ωνάσης:Δολοφονία ή δυστύχημα ο θάνατος του;

Η οικογένεια Ωνάση είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Η ζωή του Αλέξανδρου Ωνάση είναι γεμάτη ενδιαφέρον και ανατροπές.

 



Αγία Μαρίνα: Η κοπέλα που νίκησε τον διάβολο

Η Αγία Μαρίνα, τη μνήμη της οποίας τιμά η Εκκλησία στις 17 Ιουλίου, γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β’, το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος, που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό.



Η Αγία Βαρβάρα και η Κύπρος

H Aγία Bαρβάρα, σύμφωνα με μελετητή του βίου της, είναι «μία των δημοφιλεστέρων Aγίων της Eκκλησίας, κατέχουσα ιδιαιτέραν θέσιν εν τη συνειδήσει του ελληνικού λαού».



Τι απέγινε ο Λάζαρος μετά το θαύμα της ανάστασής του;

Όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν το θαύμα της Ανάστασης του Λαζάρου, όμως πόσοι από εμάς γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λάζαρος μετά από αυτό; Πώς έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, πού και πότε τελικά πέθανε;