Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

βιας



Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη βία στη Λωρίδα της Γάζας

Έκκληση για τερματισμό της βίας στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Φατού Μπενσουντά, υπενθυμίζοντας ότι τα Παλαιστινιακά Εδάφη αποτελούν το αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί το γραφείο της κι επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις εκεί.



Παρίσι: Πλήθος κόσμου στη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το απόγευμα της Κυριακής στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για την «αστυνομική βία», λίγες εβδομάδες μετά την «υπόθεση Τεό» που προκάλεσε ταραχές στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.



Παρίσι: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αντιρατσιστικών, συνδικαλιστικών, φοιτητικών και μαθητικών οργανώσεων, για να διαμαρτυρηθούν για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, ενώ στην κινητοποίηση στη γαλλική πρωτεύουσα σημειώθηκαν επεισόδια.



Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας προκαλεί χάος στη Β.Καρολίνα

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, κατά τη διάρκεια της νύχτας.



H Αίγυπτος «μπλόκαρε» την ανακοίνωση του ΟΗΕ για καταδίκη της βίας στην Τουρκία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απέτυχε σήμερα να καταδικάσει ομόφωνα τη βία κι αναταραχή στην Τουρκία αφού η Αίγυπτος διαφώνησε με μια ανακοίνωση που επρόκειτο να εκδοθεί και καλούσε όλες τις πλευρές να «σεβαστούν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας» γνωστοποίησαν διπλωμάτες.



Γαλλία: Σημαντική αύξηση έχουν παρουσιάσει τα περιστατικά βίας εναντίον μουσουλμάνων

Τα περιστατικά βίας εναντίον μουσουλμάνων, περιλαμβανομένων επιθέσεων εναντίον γυναικών, έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλη τη Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν δύο οργανώσεις.