Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

βέρες



Εσείς το ξέρατε; - Να πότε πρωτοεμφανίστηκαν οι βέρες

Γνωρίζατε πως η βέρα ήταν από την εποχή των Αρχαίων Αιγυπτίων το σύμβολο της αιωνιότητας, καθώς ο κύκλος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος;

​Τα υλικά που χρησιμοποιούσαν για τις πρώτες βέρες, δεν ήταν πολύ ανθεκτικά και έτσι σύντομα αντικαταστάθηκαν από δέρμα και οστά.



Η αναφορά της Ελένης Μενεγάκη στη βέρα της! (βίντεο)

Οι ασιατικές κουζίνες είναι μερικές φορές αρκετά αλμυρές, με αποτέλεσμα η κατακράτηση υγρών να προκαλεί κάποια προβλήματα. Για παράδειγμα, η βέρα μπορεί να «σφηνώσει» στο δάχτυλο. Η Ελένη Μενεγάκη, όμως, έχει βρει τη λύση.



Κουμπάρος πήρε τις βέρες στο... διάστημα

Ο ρόλος του κουμπάρου σε έναν γάμο είναι ιδιαίτερα σημαντικός και περιλαμβάνει διάφορες υποχρεώσεις. Μία από αυτές είναι να φυλά τις βέρες του ζευγαριού που πρόκειται να παντρέψει.

 



Βενεζουέλα: Πουλάνε βέρες και... μαλλιά για να ταϊσουν τις οικογένειές τους

Την ζοφερή πραγματικότητα στη Βενεζουέλα παρουσιάζουν μέσα από αφιερώματα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης για να μάθει ο κόσμος πώς μοιάζει η καθημερινότητα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα "fusion.net" οι Βενεζουελάνοι πωλούν τις βέρες τους ακόμα και τα μαλλιά τους μόνο και μόνο για να μπορέσουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους.

 

Για ποιο λόγο φοράμε βέρες και πώς ξεκίνησε αυτό το έθιμο;

Το έθιμο του να φοράμε βέρες, ξεκίνησε από την Αρχαία Αίγυπτο, πριν από
4.800 χρόνια. Τότε χρησιμοποιούσαν καλάμια και αγριόχορτα, που φύτρωναν στις όχθες του Νείλου.

Στις βέρες, ο κύκλος, που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, ήταν το σύμβολο της αιωνιότητας από την εποχή των Αρχαίων Αιγυπτίων.