Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

βενζινοπωλες



Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών ζητά μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Στο 1,025 ευρώ το λίτρο εκτιμά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας την τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης που θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά από τις 15 Οκτωβρίου και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο).



Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στη νέα αύξηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα

"Όχι στις αυξήσεις των ειδικών φόρων στα καύσιμα" λέει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε μετά από δημοσιεύματα περί ενδεχομένου νέων αυξήσεων στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης (ΕΦΚ) των καυσίμων.



Τι λένε οι βενζινοπώλες για τις πειραγμένες αντλίες

Να επιβληθεί η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων εισροών- εκροών και λογιστικής και γεωγραφικής διακίνησης καυσίμων, σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα στάδια, ώστε ούτε μια σταγόνα καυσίμου να μη βρίσκεται εκτός ελέγχου και στους κατά σύστημα παραβάτες να επιβάλλεται το οριστικό κλείσιμο του πρατηρίου, χωρίς να είναι δυνατή η επαναλειτουργία ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.



Αντίθετοι οι βενζινοπώλες σε πιθανή αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης

Την αντίθεσή της με την κυοφορούμενη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος υποστηρίζοντας ότι το μέτρο δεν θα φέρει περισσότερα έσοδα καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης.



Βενζινοπώλες: Ασφαλώς, η κυβέρνηση... αστειεύεται ότι θέλει να αυξήσει τον φόρο στα καύσιμα

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη, ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα, σε αντιστάθμισμα των χαμηλών τελών κυκλοφορίας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγιναν από χιουμοριστική διάθεση επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων σε ανακοίνωσή της.