Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

βασανιστηρια



Συνελήφθησαν 4 συνοριοφύλακες για βασανιστήρια στην Αμυγδαλέζα – Οι δύο χτυπούσαν, οι άλλοι δύο παρακολουθούσαν

Τέσσερις συνοριοφύλακες, που υπηρετούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια



Υπόθεση βασανισμού στην Κέρκυρα: Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του 19χρονου

Ο νεαρός σπουδαστής που κατήγγειλε βασανιστήρια στην κουζίνα του εστιατορίου του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα έχει εξεταστεί και από δεύτερο ιατροδικαστή, μετέδωσε το Star.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πρόκειται για τεχνικό σύμβουλο που όρισαν οι δικηγόροι του 19χρονου, ο οποίος τον εξέτασε 1 και 7 Αυγούστου.



Τούρκος λογαγός καυχιόταν ότι ήπιε το αίμα ενός παιδιού Ελληνοκύπριου το 1974

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι αποφάσεις για αποζημιώσεις στις οικογένειες των αγνοουμένων από την Τουρκία, που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το 2014 εναντίον της Αγκυρας. Το ποσό 90 εκατ.ευρώ πρέπει να πληρώσει η Αγκυρα για μία από τις πολλές πληγές που άφησε ο Αττίλας στην Κύπρο και ακόμα αιμορραγούν.



Συνενοχή Βρετανών σε βασανιστήρια

Μέλη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών παρακολουθούσαν ή υποστήριζαν τους βασανισμούς και την κακομεταχείριση εκατοντάδων κατηγορουμένων, από τις ΗΠΑ, για τρομοκρατικές ενέργειες αλλά και τις έκνομες μεταφορές υπόπτων σε κέντρα κράτησης. Αυτό προκύπτει από δύο εκθέσεις, που δημοσιεύθηκαν στον βρετανικό Τύπο.



Βασανιστήρια εις βάρος 6χρονου κοριτσιού που πέρασαν για μάγισσα

Δεν χωρά ο νους του ανθρώπου την κτηνωδία που επέδειξαν οι κάτοικοι ενός χωριού, οι οποίοι βασάνισαν επί ώρες ένα 6χρονο κορίτσι με πυρωμένες λάμες μαχαιριών, αφού πρώτα το είχαν κατηγορήσει ότι ήταν... μάγισσα.



Συγκλονιστικό βίντεο: Κυκλώματα βασανίζουν μετανάστες. Οι απαγωγές, τα βασανιστήρια και τα λύτρα

Ο άνδρας ακούγεται να εκλιπαρεί τους συγγενείς του να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των απαγωγέων του.