Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

βαρθολομαίος



Ζωντανά η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Ιερωνύμου

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 στις 17:00 μ.μ. η ψηφιακή τηλεόραση της Πεμπτουσίας pemptousia.tv θα μεταδώσει την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Ιερωνύμου εξ Αγίου Όρους από το Μετόχι της Αναλήψεως της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στον Βύρωνα Αττικής.



Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου ο Επίσημος Εορτασμός για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερώνυμου στην Αθήνα

 

Ο Επίσημος εορτασμός για την Αγιοκατάταξη του Αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου θα λάβει χώρα στο Ιερό Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι Αναλήψεως Βύρωνα Αττικής παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολμαίου.



Το τηλεοπτικό Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για τα Χριστούγεννα

Προβλήθηκε, κατά την εσπέραν την εσπέρα της 24ης Δεκεμβρίου, το τηλεοπτικό Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου προς τους ευλαβείς πιστούς ολόκληρης της οικουμένης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την εκδημία του Πατριάρχη Σερβίας

 

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε συλλυπητήριο Γράμμα προς την Αγιωτάτη Εκκλησία της Σερβίας για την εκδημία του αοιδίμου Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ:

ΤῇἉγιωτάτῃἘκκλησίᾳ Σερβίας,
Εἰς Βελιγράδιον.

 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον Κορονωϊό

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνήλθε υπό τήν προεδρεία της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και μελέτησε διεξοδικώς, μεταξύ άλλων, τα δεδομένα του ιού Covid-19 (κορωνοϊού), με αίσθημα δε ποιμαντικής ευθύνης, επισημαίνει τα εξής:
α) Παρά τη σοβαρότητα της καταστάσεως συνιστάται σύνεση, υπομονή και αποφυγή εκδηλώσεων πανικού.