Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

βάρκες



Χειροπέδες σε τρία άτομα που έπνιξαν πέντε μετανάστες, πετώντας τους στη θάλασσα

Η αστυνομία στην Ισπανία συνέλαβε τρία άτομα, τα οποία έριξαν επίτηδες μετανάστες στη θάλασσα που δεν ήξεραν κολύμπι, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να χάσουν τη ζωή τους.



Τραγωδία με μετανάστες στην Τουρκία: Σκάφος βυθίστηκε στα ανοικτά – Παιδιά μεταξύ των 16 νεκρών

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι πνίγηκαν, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, όταν φουσκωτό σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά της βορειοδυτικής τουρκικής επαρχίας του Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια), μετέδωσε σήμερα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.



Εξήντα μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους στην κεντρική Μεσόγειο

Τουλάχιστον 60 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους τις περασμένες ημέρες στην κεντρική Μεσόγειο, σύμφωνα με καταγγελίες διασωθέντων στη μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranée.

Οι 25 διασωθέντες διηγήθηκαν ότι είχαν κάνει τις πρώτες εκκλήσεις για βοήθεια πριν από μια εβδομάδα και ότι στον τραγικό απολογισμό των νεκρών συμπεριλαμβάνονται τέσσερα παιδιά.



Βάρκες λειτουργούν ως δανειστικές βιβλιοθήκες στην Κίμωλο

Μια πρωτότυπη ιδέα για το νησί της Κιμώλου και όχι μόνο, εδώ και λίγες μέρες έχει εφαρμοστεί σε τέσσερα σημεία του νησιού, ως συνέχεια της «Ανοιχτής Δανειστικής Βιβλιοθήκης Κιμώλου».



Ρεσιτάλ πρόκλησης: Τούρκοι ψαράδες λένε ότι δέχθηκαν πυρά από Έλληνες λιμενικούς

Με κρεσέντο προκλητικότητας «απάντησαν» οι γείτονες στις καταγγελίες των Ελλήνων, για περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες ανοιχτά της Λέρου και της Σαμοθράκης, μέσα στον Αύγουστο. 



Τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τις βάρκες και τα σκάφη αναψυχής

Βάρκες και σκάφη αναψυχής αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης για τους ιδιοκτήτες τους. Θα πρέπει να διαθέτουν τα εισοδήματα για να καλύπτουν τη δαπάνη προκειμένου α μην πληρώσουν έξτρα φόρο. Όσοι όμως διαθέτουν ακόμη και μια βάρκα που υπερβαίνει τα πέντε μέτρα τότε θα κληθούν να πληρώσουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης.