Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος



6 Αυγούστου 1945 οι ΗΠΑ ρίχνουν την πρώτη ατομική βόμβα, στη Χιροσίμα (ΦΩΤΟ)

Η 6η Αυγούστου 1945 υπήρξε η αρχή του τελευταίου επεισοδίου στην ιστορία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά ως όπλο την ατομική βόμβα, που πρώτοι αυτοί είχαν κατασκευάσει τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, και σκόρπισαν τον όλεθρο σε δύο ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου).



Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη Κοζάνης: Η απίστευτη ιστορία του Αυστραλού στρατιώτη που πολέμησε τους Ναζί με φυλαχτό την ελληνική σημαία

Στις εμπόλεμες ζώνες οι στρατιώτες αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση με τη σημαία της πατρίδας τους, της δίδουν διάσταση πέρα και πάνω από το δικό τους διαμέτρημα, σε πλείστες περιπτώσεις δεν διστάζουν να πεθάνουν κρατώντας την στην αγκαλιά τους προκειμένου να μην πέσει σε χέρια που δεν θα την σεβαστούν.



Χριστούγεννα 1942: Η πισώπλατη μαχαιριά της Τουρκίας

Η Ελλάδα γονατισμένη κάτω από τη ναζιστική Κατοχή βιώνει τον χειρότερο λιμό από την εποχή της Αρχαιότητας, με χιλιάδες νεκρούς από πείνα στα περισσότερα μεγάλα αστικά κέντρα.



Σάλος με δήλωση της Μαρίν Λεπέν για τους Γάλλους Εβραίους στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ήταν άραγε πολιτικό λάθος ή σκοπιμότητα η δήλωση της Μαρίν Λεπέν σε ραδιοφωνική εκπομπή της περασμένης Κυριακής, ότι «η Γαλλία δεν ήταν υπεύθυνη για τη μαζική σύλληψη από τη γαλλική αστυνομία το 1942, 13.000 Γάλλων Εβραίων, οι οποίοι κατέληξαν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης;