Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

unicef



UNICEF: 700.000 παιδιά στο Σουδάν κινδυνεύουν από τη χειρότερη μορφή υποσιτισμού

Η UNICEF δήλωσε σήμερα ότι 700.000 παιδιά στο Σουδάν πιθανόν να κινδυνεύσουν από τη χειρότερη μορφή υποσιτισμού φέτος και δεκάδες χιλιάδες μπορεί να χάσουν τη ζωή τους.



Ένα απίστευτο πείραμα της Unicef κατά της σπατάλης νερού!

Αν θεωρείς το νερό δεδομένο κάθε φορά που ανοίγεις τη βρύση του σπιτιού σου τότε θα πρέπει να νιώθεις τυχερός μετά από αυτό το βίντεο.

Η Unicef έστησε έναν πάγκο με μπουκαλάκια νερού, δίπλα σε έναν διάδρομο γυμναστικής.



Αγωγή συγγενών Κανελλόπουλου κατά πρώην στελεχών της UNICEF

Αγωγή αποζημίωσης σε βάρος της πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Σοφίας Τζιτζίκου και της πρώην οικονομικής διευθύντριας της επιτροπής Αγγελικής Δάμου, κατέθεσαν η χήρα και ο γιος του, επί χρόνια επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης, Λάμπρου Κανελλόπουλου, διεκδικώντας ποσό 400 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη λόγω προσβολής της μνήμης του.



Αγωγή συγγενών του Λ. Κανελλόπουλου κατά πρώην στελεχών της UNICEF

Αγωγή  με την οποία διεκδικεί το ποσό των 400.000 ευρώ αποζημίωσης, κατέθεσε η οικογένεια του Λάμπρου Κανελλόπουλου, πρώην προέδρου της UNICEF Ελλάδος, σε βάρος της Σοφίας Τζιτζίκου, η οποία ανέλαβε τα ηνία της ελληνικής εθνικής επιτροπής και της οικονομικής διευθύντριας για την προσβολή, όπως αναφέρουν, της μνήμης του εκλιπόντος, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για οικον



Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά του ελληνικού παραρτήματος της Unicef

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση, την οποία θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Διονύσης Μουζάκης, προκειμένου να διερευνηθούν όσα αναφέρει στην επιστολή της η κ. Τζιτζίκου, που ανέλαβε πρόεδρος της εθνικής επιτροπής της Unicef στη χώρα μας, το 2016 και αμέσως ζήτησε οικονομικό έλεγχο.



Προκαταρκτική εξέταση για την οικονομική διαχείριση στο ελληνικό παράρτημα της Unicef

Υπό εισαγγελική έρευνα τίθενται τα οικονομικά πεπραγμένα του ελληνικού παραρτήματος της Unisef, μετά την επιστολή που έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η επικεφαλής της οργάνωσης κ. Σοφία Τζιτζίκου, σχετικά με ατασθαλίες των προηγούμενων διοικήσεων.