Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

τύπος



SZ: Η τελευταία αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης οδηγείται στο περιθώριο

Την ευρωπαϊκή αριστερά σχολιάσει η Süddeutsche Zeitung επιρρίπτοντάς της έλλειψη οράματος και αδυναμία να καταθέσει εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις.



Αυστριακός Τύπος: Με την υπογραφή της συμφωνίας αλλάζουν οι χάρτες στην Ευρώπη

Με την υπογραφή χθες Κυριακή της συμφωνίας και την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ ακυρώνονται διαμιάς όλοι οι χάρτες της Ευρώπης, καθώς το κράτος ονομάζεται πλέον επίσημα Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας και διευθετείται με τον τρόπο αυτό μια διαφορά δεκαετιών με την Ελλάδα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας, Kronen Zeitung, υπό τον τίτλο «Διένεξη για το



Σκοπιανό: Θετικά αποτιμά τη συμφωνία ο γερμανικός Τύπος

Ο γερμανικός Τύπος αποτιμά θετικά τη συμφωνία στο ονοματολογικό μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.



Τι λέει ο Διεθνής Τύπος για την συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης να επισημαίνουν ότι μπαίνει τέλος σε μια διένεξη που κρατούσε περισσότερα από 25 χρόνια.



Κατρακυλά η τουρκική λίρα - Για χρεοκοπία μιλά ο Διεθνής Τύπος

Κατρακυλάει η τουρκική λίρα  που έφτασε σε νέο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ μετά τα σχόλια του Ταγίπ Ερντογάν ότι σχεδιάζει να ελέγξει περισσότερο την οικονομία μετά τις πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές του ερχόμενου μήνα. Για επικείμενη χρεοκοπία κάνει λόγο ο Διεθνής Τύπος



Τραμπ: «Προδότες» αυτοί που κάνουν διαρροές στον Τύπο

Προειδοποίηση εναντίον όσων υπηρετούν στον Λευκό Οίκο και κάνουν διαρροές στον Τύπο απηύθυνε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.