Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ



2 δις οι ζημιές από τον τυφώνα Μάθιου

Το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από τη νότια Αϊτή στις 4 Οκτωβρίου προκάλεσε καταστροφές ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της χώρας.



Σάρωσε την Αιτή ο τυφώνας Μάθιου - Καταστροφές και ζημιές ύψους 2 δις δολαριών

Το πέρασμα του κυκλώνα Μάθιου από τη νότια Αϊτή την 4η Οκτωβρίου προκάλεσε καταστροφές ύψους σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές της χώρας.



ΗΠΑ: Ο τυφώνας Μάθιου κατευθύνεται απειλητικά προς Τζόρτζια και Καρολίνα

Έξι νεκροί στην Φλόριντα και 900 στην Αιτή είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου ο οποίος τώρα κατευθύνεται προς τις άλλες δύο αμερικανικές πολιτείες που αναμένεται να πλήξει: την Τζόρτζια και την Καρολίνα.



Τυφώνας Μάθιου: 5 νεκροί στη Φλόριντα, 840 στην Αϊτή και τα χειρότερα έρχονται σε Τζόρτζια-Καρολίνα

Εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες έχουν προειδοποιηθεί ότι οι «χειρότερες επιπτώσεις από τον φονικό τυφώνα Μάθιου είναι πιθανό να μην έχουν έρθει ακόμα κυρίως με τη μορφή πλημμυρών» λένε οι αρχές. Ο τυφώνας Matthew βρίσκεται μια ανάσα από την ανατολική ακτή της Φλόριντα κινείται με 100 μίλια την ώρα προκαλώντας σφοδρούς ανέμους και καταιγίδες. 



Μία νεκρή στη Φλόριντα από τον τυφώνα Μάθιου

Ο τυφώνας Μάθιου που σαρώνει τις παρυφές της Φλόριντας προκάλεσε τον θάνατο μιας γυναίκας, η οποία υπέστη καρδιακή ανακοπή όμως οι ομάδες πρώτων βοηθειών δεν μπόρεσαν να τη βοηθήσουν.

Πρόκειται για το πρώτο θύμα των ακραίων καιρικών φαινομένων στην αμερικανική επικράτεια.



Ο τυφώνας Μάθιου σαρώνει την Αϊτή με ανέμους 230 χλμ την ώρα!

O σφοδρός τυφώνας Μάθιου, που σαρώνει σήμερα τη νοτιοδυτική Αϊτή συνοδευόμενος από θυελλώδεις ανέμους που πνέουν με 230 χιλιόμετρα την ώρα, προκάλεσε ήδη τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων αλλά και πλημμύρες με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τις πληγείσες περιοχές.