Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΤΥΦΛΟΙ



12 πράγματα που δεν ξέρατε για τους τυφλούς ανθρώπους

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πώς είναι η καθημερινότητα ενός ανθρώπου χωρίς όραση. Όταν, λοιπόν, βρέθηκε ένα σχετικό άρθρο μπροστά μου σκέφτηκα ότι θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε περισσότερα για τους τυφλούς ανθρώπους και πώς μπορούμε να είμαστε πιο «σωστοί» απέναντί τους.



''Η κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιηθεί για τις ανάγκες των τυφλών''δήλωσε ο Π.Παυλόπουλος

Την συμβολή του «Φάρου Τυφλών» στη στήριξη των τυφλών συνανθρώπων μας υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του στην Καλλιθέα.



Στο Εθνικό η πρώτη παράσταση με καθολική προσβασιμότητα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Πέμπτη 17 Μαΐου μια παράσταση με συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας.

Πρόκειται για το έργο «Ψηλά από τη γέφυρα» του 'Αρθουρ Μίλερ, που παίζεται στην Κεντρική Σκηνή του κτιρίου Τσίλλερ από τα μέσα Φεβρουαρίου, με τον Γιώργο Κιμούλη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.



Συγκίνηση για ζευγάρι τυφλών στον υπέρηχο (βίντεο)

Η Ana Paula Silveira και ο Alvaro Zermiani ενθουσιάστηκαν στην είδηση ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Επειδή είναι και δύο τυφλοί, είχαν παράπονο ότι στον υπέρηχο δεν θα μπορούν να καταλάβουν την εξέλιξη του παιδιού τους.



Συγκέντρωση και πορεία τυφλών στο Μαξίμου το πρωί

Συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Βερανζέρου και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιεί σήμερα η Ένωση τυφλών. 



Ρολόι με σύστημα Μπράιγ

Ένα νέο SmartWatch σχεδιάστηκε για τυφλούς και δείχνει την ώρα με το σύστημα Μπράιγ. 

Στο παρελθόν πολλά ρολόγια σχεδιάστηκαν για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, με βάση μηνύματα ήχου.

Αυτο είναι το πρωτο ρολόι που ουσιαστικά εμφανίζει κείμενο σε Μπράιγ.