Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τσεσμέ



Cesme: Επέστρεψε στη Σμύρνη το τουρκικό ερευνητικό

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Cesme επέστρεψε στη Σμύρνη, αν και η τουρκική NAVTEX ανέφερε πως το πλοίο θα πραγματοποιήσει έρευνες έως και τις 2 Μαρτίου ανάμεσα σε Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και Σκύρο.



Τσεσμέ- Λαύριο : Ακτοπλοϊκη σύνδεση από Ιούνιο

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας με τα εγκαίνια της γραμμής από το Λαύριο στο Τσεσμέ στις 2 Ιουνίου.



Η Άγκυρα βγάζει για έρευνες το «Τσεσμέ» από την Κύπρο μέχρι δυτικά της Λέσβου

Η Τουρκία εξήγγειλε πως μέσα σε τρεις ημέρες το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» θα ξεκινήσει έρευνες από την Κύπρο μέχρι δυτικά της Λέσβου.

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις που δεν σταμάτησε ούτε μέσα στα Χριστούγεννα, προχωρά σε μια ακόμα προσπάθεια να «τεντώσει» τα νεύρα σε Αθήνα και Λευκωσία.



Οι Ισπανοί ανακοινώνουν τις έρευνες του Τσεσμέ στο Αιγαίο!

Η Ισπανία μέσω της Υδρογραφικής της Υπηρεσίας, ανακοίνωσε προς όλους τους ναυτιλομένους ότι το ερευνητικό πλοίο ΤΣΕΣΜΕ θα βγει για έρευνες στο Αιγαίο! Δηλαδή η Ισπανία ανακοινώνει αντί της Τουρκίας!



Βγήκε στο Αιγαίο το "Τσεσμέ" για ωκεανογραφικές έρευνες

Στο Αιγαίο πλέει εδώ και λίγες ώρες το «Τσεσμέ». Το τουρκικό πλοίο κινείται αυστηρά εντός της περιοχής του βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα στο τρίγωνο ανάμεσα σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

Σύμφωνα με τη NAVTEX (244/17) που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, το τουρκικό πλοίο θα διεξάγει έρευνες στην περιοχή για άγνωστο χρονικό διάστημα.



Τσεσμέ: Τούρκοι έστησαν παζάρι μέσα στο ναό του Αγίου Χαραλάμπους

Τραπέζια με διάφορα εμπορεύματα προς πώληση είδαν έκπληκτοι μέσα ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Κρήνη (Τσεσμέ) όσοι βρέθηκαν στην περιοχή της Σμύρνης τις περασμένες μέρες με αφορμή την εκεί περιοδεία του οικουμενικού πατριάρχη.