Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 -

τροπολογιεςΧαμός στη Βουλή - Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση από την Ολομέλεια εξαιτίας δύο τροπολογιών

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης  αποχώρησαν από τη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής.

Αιτία στάθηκαν δύο τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στην Ολομέλεια. Φωνάζοντας «ντροπή σας» αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής το ΚΚΕ.Βουλή: Ο Φάμελλος «παγώνει» όλες τις βουλευτικές τροπολογίες

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος φαίνεται να «παγώνει» τις 14 και πλέον βουλευτικές τροπολογίες που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως εξ’ αρχής το υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ότι σε αυτά που είναι να νομοθετηθούν, δεν θα γίνουν αποδεκτές οι βουλευτικές τροπολογίες.Ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή οι τροπολογίες για ΕΝΦΙΑ και κοινωνικό μέρισμα

Ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια οι τροπολογίες για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, το κοινωνικό μέρισμα και η τροπολογία για το Μάτι.

Την Τρίτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.Μητσοτάκης: «Καταθέτουμε άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου»

«Απευθύνω μια ακόμη έκκληση στον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Η κυβέρνησή του μοιάζει όχι μόνον να μην μπορεί, αλλά και να μην θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα καταθέσει άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας.Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε η ΝΔ για 3 από τις 5 τροπολογίες

Αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τρία από τα πέντε προαπαιτούμενα μέτρα που καλείται απόψε να ψηφίσει η Ολομέλεια υπό την μορφή τροπολογιών στην Κύρωση Σύμβασης για την Αλιεία.
 Με τροπολογίες έρχονται στη Βουλή τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα

Το ενδεχόμενο να κατατεθούν με τη μορφή τροπολογιών τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.