Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

τρομοκρατίας



Βούτσης: Ο ελληνικός λαός αποδοκιμάζει κάθε πράξη τρομοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση της ελληνικής εθνικής αντιπροσωπείας και προσωπικά του ιδίου στην πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ισπανίας (Congreso de los Diputados), κυρία Αna Pastor, για τη χθεσινή πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη.

Η δήλωση του κ. Βούτση έχει ως εξής:



Συνάντηση Πούτιν-Λεπέν: Έδωσαν έμφαση στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και των ισλαμιστών φονταμενταλιστών ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν και στο οποίο έδωσαν έμφαση.



Με το φόβο τρομοκρατίας, η αντιτρομοκρατική θα φυλά τα πυρηνικά εργοστάσια

Η νέα μονάδα θα αποτελείται από περίπου 1.600 αξιωματικούς της αστυνομίας και θα αναπτυχθεί εντός των προσεχών μηνών.

 



Ο Τουσκ έτρεξε 20 χλμ. στη μνήμη των νεκρών των επιθέσεων στις Βρυξέλλες

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, συμμετείχε στον αγώνα δρόμου 20 χλμ. που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 22ας Μαρτίου. 



Ερντογάν: Να αφαιρείται η υπηκοότητα από υποστηρικτές της τρομοκρατίας

Η Τουρκία πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αφαιρεί από τους υποστηρικτές της τρομοκρατίας την τουρκική υπηκοότητα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει «τίποτε να συζητήσει με τρομοκράτες».



Ερντογάν: Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε την τρομοκρατία

Tην αποφασιστικότητα της χώρας του να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία ενισχύουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νέα βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αγκυρας. «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του» τόνισε.