Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

τροχαία ατυχήματα



ΕΛ.ΑΣ: Πάνω από 600.000 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στο διάστημα Ιουνίου-Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο του ολιστικού σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για παραβάσεις στους δρόμους, τον τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, στο διάστημα Ιουνίου-Νοεμβρίου 2023 έγιναν 2.829.154 έλεγχοι της Τροχαίας και βεβαιώθηκαν 639.655 παραβάσεις στην Επικράτεια (2.585.485 έλεγχοι στο αντίστοιχο διάστημα το 2022).



«Ιαβέρης»: «120.000 νεκροί από τροχαία σε 50 χρόνια - Εθνική γενοκτονία στους ελληνικούς δρόμους»

Στοιχεία που σokάρουν, αλλά θα πρέπει και να προβληματίσουν αποκαλύπτει ο γνωστός οδηγός αγώνων, Τάσος Μαρκουίζος ή αλλιώς Ιαβέρης.



H πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15-29 ετών

Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μείωσης των θανάσιμων τροχαίων ατυχημάτων σε όλη την Ευρώπη έχει επιτύχει την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα, ωστόσο, εξακολουθεί να κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ σε αριθμό θανάτων από οδικά ατυχήματα.



Πώς η κρίση μείωσε τα θανατηφόρα τροχαία: Λιγότερα οχήματα, πιο συντηρητική οδήγηση για εξοικονόμηση καυσίμων

Η οικονομική κρίση επηρέασε και την οδική ασφάλεια, με θετικό το αποτύπωμά της.

 



Ανησυχητικά νούμερα! 13 νεκροί και 499 τραυματίες σε τροχαία μόνο τον Ιανουάριο

Δεκατρία άτομα έχασαν την ζωή τους και 499 τραυματίστηκαν συνολικά (17 σοβαρά, 482 ελαφρά) σε 432 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν, συνολικά, τον Ιανουάριο 2018, στην περιοχή της Αττικής.



Εφιαλτικό σενάριο: Χάκερ θα προκαλούν εξ αποστάσεως θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα

Σε πέντε χρόνια το πολύ οι χάκερ κάποιας εχθρικής χώρας ή κακόβουλοι τρομοκράτες θα είναι σε θέση να πάρουν μαζικά τον έλεγχο των περισσότερων αυτοκινήτων στους δρόμους μια πόλης, προκαλώντας αναπόφευκτα εκατομμύρια θανάτους.