Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

τριτοβάθμια εκπαίδευση



Ανακοινώνεται σήμερα ο νέος τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τις μεταρρυθμίσεις για το λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας.



Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ για τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αγαπητά μου παιδιά,

Η επιτυχής εισαγωγή σας στις σχολές και στα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, σε μία περίοδο μάλιστα εξαιρετικά επίπονη και ιδιαίτερα δύσκολη τόσο για τις οικογένειές σας, όσο και για την πατρίδα μας πλημμυρίζει όλους μας με αισθήματα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας.



Εισαγωγή στα ΑΕΙ με βαθμό απολυτηρίου - Πότε μπαίνει σε εφαρμογή

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επανέλαβε την...πρόθεση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση το βαθμό απολυτηρίου.

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2020.



Ξεκινά αύριο η συζήτηση για τις αλλαγές στο λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι αλλαγές στο λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.



«Στην Κίνα ανοίγει ένα νέο πανεπιστήμιο κάθε εβδομάδα»

«Τρόπος του λέγειν, στην Κίνα κάθε εβδομάδα ανοίγει ένα νέο πανεπιστήμιο. Πρόκειται για κομμάτι της σιωπηλής επανάστασης που συντελείται και φέρνει μια τεράστια αλλαγή στη σύνθεση του πληθυσμού των πτυχιούχων παγκοσμίως», διαπιστώνει σε άρθρο του για το BBC ο διευθυντής εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ Αντρέας Σλάισερ.