Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

τριτοβάθμια



Μέχρι τον Οκτώβριο οι ανακοινώσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια

Έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχει γίνει γνωστό το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις της Γ´ Λυκείου, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.



Διαφωνούν οι πρυτάνεις με τον τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών

Διαφωνίες επί του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, κυρίως ως προς τον τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών, διατύπωσαν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων κατά την έκτακτη σύνοδό τους, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. 



Όπισθεν ολοταχώς και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



ΕΣΠΑ: Εγκρίθηκαν 2.444 επενδυτικά σχέδια πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αναρτήθηκε η προσωρινή λίστα 2.444 εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ, τα οποία θα ενισχυθούν σε ποσοστό 100% στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία 2014-2020».