Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τριήμερο πένθος



Τριήμερο πένθος στην Λαμία - Αύριο η κηδεία του Μακαριστού Ποιμενάρχη Φθιώτιδος

Στο πένθος είναι βυθισμένη η Λαμία, μετά τον θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρού Νικολάου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων, κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασης, για την απόδοση τιμών στο Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο, αποφάσισε ομόφωνα:



Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο μετά το λουτρό αίματος με 235 νεκρούς

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στην Αίγυπτο μετά τη χθεσινή επίθεση σε τέμενος στο Σινά, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 235 ανθρώπους, την πιο αιματηρή επίθεση στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, την ώρα που ο στρατός εξαπέλυσε τα πρώτα πλήγματα εναντίον των φερόμενων δραστών της.



Τριήμερο πένθος στην Αγία Πετρούπολη - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Ρωσίας

Οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης κήρυξαν τριήμερο πένθος στην πόλη μετά την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνήτη, Αντρέι Κιμπίτοφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

"Με εντολή του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, από αύριο κηρύσσεται τριήμερο πένθος" αναφέρεται στον λογαριασμό του.



Tριήμερο πένθος στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος αρχής γενομένης την Δευτέρα, μετά τον θάνατο σήμερα σε ηλικία 92 ετών του πρώην Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Μάριο Σοάρες, ενός αφοσιωμένου υπερμάχου της Ευρώπης, που άφησε το δικό του στίγμα στην πολιτική ιστορία της χώρας του για τουλάχιστον 4 δεκαετίες.



Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις ένοπλες δυνάμεις με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, που συνετρίβη στην Κίναρο, και στο οποίο χάθηκαν οι τρεις χειριστές του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.



Μυτιλήνη: Τριήμερο Πένθος και κοινή προσευχή για τα θύματα της προσφυγικής κρίσης

Ο Δήμος Λέσβου, θέλοντας να αφυπνίσει την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, η οποία παρακολουθεί ανήμπορη να δώσειλύση σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση, κηρύσσει τριήμερο πένθος στη μνήμη των θυμάτων του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέ