Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

τριχες



Τι είναι η Γυροειδής αλωπεκία: Τα συμπτώματα και οι επιπτώσεις στον ψυχισμό

Η γυροειδής αλωπεκία (alopecia areata) αποτελεί μία αυτοάνοση πάθηση, κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους θύλακες των τριχών, προκαλώντας τριχόπτωση και εμποδίζοντας τα μαλλιά να αναπτυχθούν ξανά.



Τριχόπτωση - Πως προκαλείται και τι να αποφύγετε;

Εκτός από την κληρονομικότητα και την απουσία των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό, υπάρχουν ορισμένες καθημερινές συνήθειες που κοστίζουν τα...μαλλιά της κεφαλής μας.



Με ποιές τροφές θα καθυστερίσετε τις άσπρες τρίχες

Οι άσπρες τρίχες δεν είναι πάντα σημάδι γήρανσης, καθώς μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους σε νέους ακόμη και 20 ετών.

Το DNA και το στρες είναι δύο βασικοί παράγοντες που καθορίζουν πότε θα εμφανιστούν οι πρώτες άσπρες τρίχες, όμως μπορούμε να τις καθυστερήσουμε υιοθετώντας μερικές υγιεινές διατροφικές συνήθειες.



Πώς θα τα βγάλεις πέρα με τις τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα

Το καλοκαίρι η αποτρίχωση είναι ο μικρός βραχνάς σου. Όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιείς εκτός του λέιζερ, η συχνότητα αυξάνεται και το μικρό πρόβλημα που μάλλον αντιμετωπίζεις είναι οι ατίθασες τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα.

Πώς όμως μπορείς να τις επαναφέρεις εύκολα; 



Μωρομάντηλα: 10 πολύ χρήσιμα tips!

Αν έχετε μωρό στο σπίτι θα έχετε ήδη καταλάβει πόσο χρήσιμα είναι τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού. Αν πάλι δεν έχετε παιδιά, τότε τρέξτε γρήγορα να αγοράσετε ένα πακέτο μωρομάντηλα γιατί θα σας χρειαστούν σίγουρα.

Γυαλίστε τα παπούτσια σας Με τα υγρά μαντηλάκια του μωρού σας μπορείτε να γυαλίσετε τα δερμάτινα παπούτσια σας σε ελάχιστο χρόνο.



Το κόλπο που θα ξεβουλώσει τα σιφόνια του μπάνιου από τις τρίχες

Το σιφόνι μπουκώνει ως γνωστόν από πραγματάκια που πέφτουν μέσα του και κυρίως από τρίχες.

Αυτό έχει ως συνέπεια η μπανιέρα/ντουζιέρα/νεροχύτης/νιπτήρας να μετατρέπονται σε λίμνη σε υπερχείλιση κι εσύ να κάνεις διάφορες αλχημείες για να ξεβουλώσει το σύστημα.