Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

τραπεζα της ελλαδος



«Τυπώνει χρήμα» η Τράπεζα της Ελλάδος - Τί αποφάσισαν Στουρνάρας και Χουλιαράκης

Την κοπή και κυκλοφορία 152.500.000 μεταλλικών κερμάτων του ευρώ για την κάλυψη των συναλλακτικών αναγκών του 2019 ενέκριναν με κοινή τους απόφαση ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.



Εισβολή αγνώστων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ομάδα αγνώστων εισέβαλε πριν από λίγο στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, από την οδό Εδουάρδου Λω στον Αθήνα και πέταξαν στο εσωτερικό φυλλάδια.

Αμέσως μετά αποχώρησαν.



Θωρακίζεται για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων η Τράπεζα της Ελλάδος

Θωρακίζεται περαιτέρω η Τράπεζα της Ελλάδος για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων. Η σχετική επιτροπή που έχει συσταθεί για την Αποτροπή και Διαχείριση Κυβερνοεπιθέσεων στον Τραπεζικό Χώρο θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας στην αποτροπή και επιτυχή διαχείριση των σχετικών περιστατικών ασφαλείας στις ελληνικές τράπεζες.



Οι Anonymous χτύπησαν την Τράπεζα της Ελλάδος (Φωτό+Βίντεο)

Θύμα των Anonymous έπεσε η Τράπεζα της Ελλάδος τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα οι servers της Τράπεζας της Ελλάδος έμειναν εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 6 ώρες.



O Στουρνάρας «βλέπει» συμφωνία με τους δανειστές

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η δική του η αίσθηση, από την πληροφόρηση που έχει, είναι «ότι είμαστε αρκετά κοντά και ότι είναι θέμα λίγων ημερών πλέον».