Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τράπεζα της Ελλάδας



Ο Στουρνάρας απαντά στον Τσίπρα: Σημαντικοί οι μπακάληδες στην ελληνική οικονομία

Στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στον Alpha, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον κ. Στουρνάρα. «Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις "μπακαλικής". Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο; Είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που προέβλεπε πιστοληπτική γραμμή στήριξης», είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.



Στα 88,6 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών

Ξεπέρασαν το στόχο τους για την μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) οι τράπεζες στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.



Άνοιξε η ψαλίδα των επιτοκίων τον Ιούλιο

«Άνοιξε ελαφρώς η ψαλίδα των επιτοκίων τον Ιούλιο» καθώς τα επιτόκια χορηγήσεων αυξήθηκαν ενώ των καταθέσεων έμειναν αμετάβλητα, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, το επιτοκιακό περιθώριο, δηλαδή η διαφορά των δύο παραπάνω επιτοκίων, διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στο 4,41% από 4,11% που ήταν τον Ιούνιο.



Τράπεζα της Ελλάδος: Ενδείξεις σταθεροποίησης στην αγορά ακινήτων

Το 2017 και οι πρώτοι μήνες του 2018 χαρακτηρίστηκαν από ενδείξεις σταθεροποίησης της αγοράς ακινήτων, αν και καταγράφονται μικτές επιμέρους τάσεις ανάλογα με τη θέση και τη χρήση των ακινήτων, καθώς και από αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα εισοδήματος.



Οι Δήμοι αποφάσισαν να μην καταθέσουν τα χρήματά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας

Να μην καταθέσουν τα χρήματα των Δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποφάσισε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Γ. Πατούλη. 



Πρώην διοικητής ΤτΕ: Παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο Grexit

Στην παρουσίαση του βιβλίου του,ο  πρώην διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, δεν παρέλειψε να μας θυμίσει πως το ενδεχόμενο ενός Grexit παραμένει ανοικτό.