Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

τουρκοκυπριος



Συνελήφθη Τουρκοκύπριος για κατασκοπεία - Θα παρέδιδε φωτογραφίες στρατιωτικής μονάδας σε Ελληνοκύπριο

Τουρκοκύπριος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε στρατιωτική μονάδα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Κίπρις».

 

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι ο Τουρκοκύπριος «παραδέχτηκε», όπως ισχυρίστηκε ο ανακριτής της υπόθεσης στο δικαστήριο, ότι θα παρέδιδε τις φωτογραφίες σε Ελληνοκύπριο.



Hurriyet: Τουρκοκύπριος συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ των Ελληνοκυπρίων

Για την σύλληψη ενός Τουρκοκυπρίου από τις αρχές του "ψευδοκράτους" κάνει λόγο η ιστοσελίδα της hurriyet, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα λειτουργούσε υπέρ των Ελληνοκυπρίων.

Όπως αναφέρει, ο άνδρας ήταν υπό την παρακολούθηση των Τουρκοκυπρίων, και συνελήφθη ενώ φωτογράφιζε στρατιώτες στο λιμάνι της Αμμόχωστου.



Κύπρος: Κληρονόμοι Τουρκοκύπριου θέλουν την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου»

Κληρονόμοι Τουρκοκύπριου ο οποίος διέθετε μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Πάφο, πριν την εισβολή του 1974, διεκδικούν την περιουσία… εντός της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δημιουργήσει την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου». 



Συναντήθηκαν μετά από 42 χρόνια ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος φίλοι

Μέχρι την τουρκική εισβολή ο Ελληνοκύπριος, Ντίνος Κοιλανιώτης, και ο Τουρκοκύπριος, Mehmet Civa (Μεχμέτ Σίβα) ζούσαν φιλικά στη Λεμεσό. Τις μέρες της εισβολής ο Μεχμέτ παρέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα κρατούμενος. Ο Ελληνοκύπριος φίλος του τον επισκεπτόταν στο χώρο κράτησης και του έδινε ψωμί, μπισκότα και γάλα.



Και όμως Τουρκοκύπριος σχεδίασε τη σημαία της Κύπρου

Επειδή στο εθνικιστικό παραλήρημά του ο Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε ακόμα και τη σημαία της Κύπρου, πιθανόν να μην γνώριζε ότι τη σημαία αυτή σχεδίασε και δημιούργησε ένας... Τουρκοκύπριος. Αλλά ας δούμε τα γεγονότα με τη σειρά.
 


Κύπρος: Διαφωνία Ακιντζί με "κυβέρνηση" στα κατεχόμενα και Άγκυρα

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανέπεμψε στο "ανώτατο δικαστήριο" τον νόμο για την σύσταση γραφείου συντονισμού για θέματα νεολαίας και αθλητισμού, που εγκρίθηκε από τη "βουλή" μετά από πρόταση της "κυβέρνησης" του τουρκοκυπριακού καθεστώτος.