Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Τουρκικό ΥΠΕΞ



Τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες ερευνών και γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο με τον ίδιο τρόπο», αναφέρεται –μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.



Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν θα ανεχθούμε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο

«Παρακολουθήσαμε τις ανακοινώσεις και τα νέα σχετικά με τα σχέδια για την σταδιακή διεύρυνση των ελληνικών χωρικών υδάτων του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Κοτζιά και του πρωθυπουργού και νυν υπουργού Εξωτερικών Τσίπρα» ανέφερε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, πριν έρθει η απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ.



Νέα τουρκική πρόκληση: Ο επιθετικός γείτονας

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος χαρακτήρισε από το Νταβός την Τουρκία «επιθετικό γείτονα».

Σε δήλωσή του, πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ανέφερε συγκεκριμένα:



Δεν σταματά η τουρκική προκλητικότητα

Με ανακοίνωσή του το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει πως η Κύπρος προβαίνει σε «μονομερείς και επικίνδυνες» ενέργειες, οι οποίες δεν σέβονται να δικαιώματα των… Τούρκων συνιδιοκτητών του νησιού.



Οργή από το τουρκικό ΥΠΕΞ για την επίθεση του Ρουβίκωνα

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαίτησε τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στα γραφεία της Turkish Airlines, στην Αθήνα.

Μέλη του «Ρουβίκωνα» επιτέθηκαν με βαριοπούλες στα γραφεία της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας, στον Αλιμο, το πρωί της Τετάρτης.



Τουρκικό ΥΠΕΞ: Προειδοποιεί την Κύπρο για τους υδρογονάνθρακες

Προειδοποιητική ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος προν την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ζητά να σταματήσει τις μονομερείς συμφωνίες με πολυεθνικές εταιρείες για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.