Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

τουρκική NAVTEX



Νέα τουρκική Navtex μετά την αποκάλυψη για προπαγάνδα

Στην τακτική των απειλητικών NAVTEX για ασκήσεις με πυρά βόρεια των περιοχών έρευνας του πλοίου "RV MARIA S MERIAN" κατέφυγε η Άγκυρα μετά την αποκάλυψη της προπαγάνδας για την υποτιθέμενη άδεια που το γερμανικό πανεπιστήμιο εξαναγκάστηκε να ζητήσει από την Τουρκία.



Νέα τουρκική πρόκληση: Δεσμεύουν με NAVTEX περιοχή ανοικτά της Μυκόνου

Nέες τουρκικές NAVTEX για αυτό το Σαββατοκύριακο εξέδωσαν οι Τούρκοι γείτονες. Με τις νέες NAVTEX δεσμεύουν περιοχές στο Αιγαίο για να κάνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά. 

Μία από τις NAVTEX μάλιστα δεσμεύει περιοχή ανοιχτά της Μυκόνου. 

Δείτε τις NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία όπως δημοσιεύονται από την τουρκική υδρογραφική υπηρεσία. 
 



Νέα προκλητική τουρκική NAVTEX για εκπαίδευση πλοίου του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού νοτιοανατολικώς της Καρπάθου

Για άλλη μια φορά η Τουρκία συνεχίζει την επιθετική πρακτική της καθώς προχώρησε σε μια ακόμη παράνομη έκδοση NAVTEX αυτήν την φορά για εκπαίδευση πλοίου του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού. 

Φαίνεται ότι το «άδειασμα» από την πλευρά των ΗΠΑ για την πρόσφατη έκδοση NAVTEX για ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αφήνει παγερά αδιάφορη την γείτονα χώρα.



Τουρκική NAVTEΧ: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά Ν.Α. της Καρπάθου

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για άσκηση Βρετανικού σκάφους με το τουρκικό Ναυτικό νοτιοανατολικά της Καρπάθου.



Χριστοδουλίδης: Οι ΗΠΑ δεν ζήτησαν έκδοση Νavtex

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση της Λευκωσίας από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και από το αμερικανικό Υπουργείο 'Αμυνας «δεν έχει ζητηθεί η έκδοση της όποιας οδηγίας Νavtex,προς ναυτιλλόμενους, όπως η Τουρκία έχει πράξει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Διάβημα προς ΗΠΑ για την τουρκική Navtex

Ερωτηματικά εγείρονται από την ενέργεια της Τουρκίας να εμπλέξει και τις ΗΠΑ στις ενέργειές της εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).