Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

τουρκικες παραβιάσεις



«Παιχνίδια με τη φωτιά» στο Αιγαίο: 40 παραβιάσεις και 16 εικονικές αερομαχίες

Ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας οι Τούρκοι στο Αιγαίο την Τρίτη.



Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα συνολικά οκτώ τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16 και δύο CN-235) προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.



Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο

Μετά τις συζητήσεις των Μικτών Επιτροπών από Ελλάδα και Τουρκία για την εφαρμογή των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη σχετική νηνεμία στο Αιγαίο για λίγα 24ωρα, η πολεμική αεροπορία της γειτονικής χώρας επανήλθε σήμερα στις προκλητικές δραστηριότητές της.



Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο - Πέταξε UAV στη Λήμνο

Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων καταγράφεται στο Αιγαίο ακόμη και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή με τους Τούρκους να επιστρατεύουν και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πέταξε κοντά στη Λήμνο.



Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο

Δύο σχηματισμοί - ζεύγη τουρκικών F-16 κι άλλος ένας από Phantom F-4, συνολικά έξι αεροσκάφη, εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα, πέταξαν σήμερα Δευτέρα πάνω από το Αιγαίο.



Τριάντα τέσσερις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά τα οποία εισήλθαν στο FIR Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ, δύο ζευγάρια τουρκικών F-16, εκ των οποίων τα δυο ήταν οπλισμένα, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο, ωστόσο αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.