Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

τουρκικά αεροσκάφη



18 Ιουνίου 1992: Ο ήρωας Νίκος Σιαλμάς σκοτώνεται σε αερομαχία με Τούρκους

Σαν σήμερα, στις 18 Ιουνίου 1992 ο υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς, κατέπεσε νότια του Άγιου Ευστράτιου, με Mirage F1CG κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικό F-16.



Αιγαίο: Τρία τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Aθηνών

Σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα συνολικά τρία τουρκικά αεροσκάφη (δύο F-16 και ένα CN-235), αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

 



Νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο την Παρασκευή

Σε 13 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Παρασκευή, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα 12 τουρκικά αεροσκάφη (τρία F-16, πέντε CN-235 και τέσσερα ελικόπτερα) προέβησαν επίσης σε 13 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.



Τουρκικά αεροσκάφη έκαναν 29 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σε 29 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προέβησαν την Τετάρτη, τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα.



20 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο

20 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου έγιναν σήμερα απο τουρκικά μαχητικά, κατασκοπευτικά και ελικόπτερα.

Η μία από τις παραβιάσεις εξελίχθηκε σε εμπλοκή, ενώ τα δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.



Παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου - Εμπλοκή από τουρκικά μαχητικά

Τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 31 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.