Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

τονοι



Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση

Η τροπολογία για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, και η διάταξη για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Κλεισθένης».



Στη Σελήνη υπάρχουν πεταμένοι... 181 τόνοι διαστημικών σκουπιδιών!

Ένα χρυσό κλαδί ελιάς, σημαίες, πέντε ρόβερ, απομεινάρια δορυφόρων και ουκ ολίγα συντρίμμια άλλων διαστημοσυσκευών, ακόμη και ένα σφυρί κι ένα φτερό γερακιού (που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ένα πείραμα του 1971 για να επιβεβαιωθεί ότι τα αντικείμενα πέφτουν με την ίδια ταχύτητα ανεξάρτητα από τη μάζα τους) είναι ανάμεσα στα διάφορα απορρίμματα που βρίσκονται διασκορπισμένα στην επιφάνεια τ



Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για Σκοπιανό και συλλαλητήριο

Με αφορμή την ανοικτή πρόσκληση της Χρυσής Αυγής για παρουσία στο συλλαλητήριο «όλων όσοι αισθάνονται Έλληνες», την Κυριακή, στο Σύνταγμα, στην Ολομέλεια της Βουλής προκλήθηκε έντονη αντιπαράθεση.



«Έδεσε» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πλοίο με τους 410 τόνους εκρηκτικών από το Ηράκλειο

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε πριν από λίγη ώρα το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος», το οποίο μετέφερε από το Ηράκλειο τους 410 τόνους εκρηκτικών υλών που είχαν κατασχεθεί στο πλοίο «Andromeda».



Εριξε 200 τόνους νερού ανά στρέμμα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, σε ένα 6ωρο

Η βροχόπτωση στην πλαγιά του όρους Πατέρας, πάνω από τη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα, ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά σε χρονικό διάστημα μόνο έξι ωρών.

Επιπλέον, η ζώνη της πολύ ισχυρής βροχόπτωσης στο όρος Πατέρας, ήταν μήκους περίπου 19 και πλάτους μόνο τεσσάρων χιλιομέτρων, με προσανατολισμό από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά.



Εκατομμύρια τόνοι ψαριών απορρίπτονται κάθε χρόνο στη θάλασσα

Αυτό κι αν είναι σπατάλη. Κάθε χρόνο, σχεδόν δέκα εκατομμύρια τόνοι ψαριών ή το 10% περίπου των αλιευμάτων διεθνώς, πετιούνται πίσω στη θάλασσα, ενώ τα περισσότερα θα μπορούσαν κάλλιστα να καταναλωθούν.